zamknij

Aromatyczne risotto

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryż Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z dodatkiem prawdziwków i duszonej kaczki!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Informacja prasowa Droset 2014Aromatyczne risotto z dodatkiem prawdziwków i duszonej kaczki

Składniki

  • 1/2 mięsa z kaczki
  • 1 cebula
  • 250 g prawdziwków
  • 1 szklanka ryżu
  •  sól
  •  pieprz
  •  masło
0
0
  • Mięso natrzyj solą i czosnkiem, a następnie pokrój na nieduże kawałki.
  • Obrumień na tłuszczu, dodaj pokrojoną cebulę i podsmaż całość.
  • Podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem.
  • Gdy mięso jest miękkie, dodaj podsmażone na maśle prawdziwki (zostaw kilka na później), a następnie szklankę ryżu.
  • Całość zamieszaj, posól oraz zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem.
  • Gdy ryż wchłonie wodę, dodaj nieco majeranku oraz uzupełnij kolejną, niepełną szklanką wody i zostaw na ogniu pod przykryciem.
  • Po kilku minutach potrawa powinna być gotowa.
  • Podawaj w miseczkach np. z kiełkami słonecznika lub roszponką.

 

 

 

(Materiały promocyjne Drosed)

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

dorzuciłabym jakiś bulion, tylko nie kostki z samą chemią ;) może jakiś gotowy, takie co są w szklanych buteleczkach z krakusa np.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      tvnpix