zamknij

Azjatycka pasta

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Z kurczakiem tworzy duet marzeń
Ugotowałem to!34
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
22komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Azjatycka pasta
Autor: 3tv/ kulinarni.pl 3tv/ kulinarni.plAzjatycka pasta do kurczaka

Składniki

  • 10 g świeżego imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 chili
  • 150 ml wywaru z kury
  • 100 g masła z orzeszków ziemnych (peanut butter)
  • sól i pieprz  do smaku
0
50

Imbir i czosnek obrać i posiekać. Chili oczyścić z gniazd nasiennych i również posiekać. Wymieszać z wywarem i masłem.  Mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 30 sek. mieszając. Doprawić solą i pieprzem.

Zainspiruj nas

Komentarze (22)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wlasnie konczylismy robic ten przysmak,zona juz zapowiedziala ze na weekend powtoreczka :)pyyyyszne

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Jesli bede probowal takich smakolykow, to nigdy, przenigdy nie schudne.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Mniam!MniamMhhmm!!!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Super oby wiecej takich

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Ale pycha. Proste, pyszne i eleganckie. Tak jak cala kuchnia Basi. Ten sosik zostanie u mnie jako stala pozycja!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Prosto, zdrowo, smacznie, brawo P Basiu, jest P cudowna!

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Moja rodzina uwielbia,,,'mmmmm:)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Juz na stale w jadlospisie, palce lizac,

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  oo dobry przepis w sam raz bo ostatki niedlugo

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      myslę ze to przez orzeszki, kiedys robilam cos podobnego i mialo podobną konsystencje. Fajnie smakuje z drobiem.

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Więcej komentarzy - rozwiń
                                          Pomoc | Zasady forum
                                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                          Zobacz również

                                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                                          Przepis 22

                                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                                          Podany na delikatnym puree

                                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                                          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                                          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                                          Burgery z musztardą i boczkiem

                                          W klimacie amerykańskiego baru

                                          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                                          Kolorowa samba warzywna

                                          Zdrowe i pyszne danie

                                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                                          Takie ciasto rozweseli każdego

                                          Champion cyklistów Przepis 16

                                          Champion cyklistów

                                          Niebanalna szarlotka

                                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                                          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                                          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                                          Gulasz z fasolki z zielonym chili

                                          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                                          tvnpix