zamknij

Azjatyckie pierożki z mięsem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Poznaj smaki Azji.
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Azjatyckie pierożki z mięsem
PIEROŻKI Z MIĘSEM Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszenej
  • 2 szklanki ciepłej wody
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 pierś kurczaka
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 2 cm imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 szczypta chili
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 3 łyżki skórki z limonki
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1/2 papryczki chili
  • 1 garść listków kolendry
0
11

Sposób przygotowania :

  • Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto i odstaw do lodówki na 15 minut. W tym czasie pokrój kurczaka, wrzuć do blendera razem z kolendrą, startym imbirem, chilli, sosem i przesiekanym czosnkiem. Dodaj także sos sojowy. Ciasto cienko rozwałkuj i wytnij kwadraty (ok.6cm/6cm). Nałóż nadzienie i uformuj pierożki a’la dim sum. Gotuj je na parze 10 minut.
  • Do garnka wlej sok z limonki, dodaj sos sojowy, wodę, cukier, skórkę limonki oraz posiekane chili. Całość zredukuj aż sos zmniejszy objętość o połowę i zgęstnieje. Sos przestudź, a przed podaniem dodaj bardzo drobno posiekaną kolendrę.


Tradycyjna porcja pierogów z mięsem ma 540 kcal, a w naszej wersji 220 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Nie dobre te pierogi!!!!!!! i tyle

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ta piers z kurczaka to ma byc surowa? I ze sie na parze zrobi w pare minut?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          pycha palce lizaci

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              babel1984

              rewelacja polecam naprawd smaczne

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                  Włoska potrawa w polskim wydaniu

                  Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                  Chrupiące płatki owsiane

                  Pyszne i proste śniadanie

                  Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                  Deser z mrożonych truskawek

                  Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                  Pudding z bagietki Przepis 17

                  Pudding z bagietki

                  Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                  Śledzie Kasi Klich
                  Przepis 34

                  Śledzie Kasi Klich

                  Śledź o korzennym posmaku

                  Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                  Burgery z musztardą i boczkiem

                  W klimacie amerykańskiego baru

                  Bruschetta z fasolą
                  Przepis 12

                  Bruschetta z fasolą

                  Specjalność Włochów na przystawkę

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                  Przepis 66

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                  tvnpix