zamknij

Azjatyckie pierożki z mięsem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Poznaj smaki Azji.
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Azjatyckie pierożki z mięsem
PIEROŻKI Z MIĘSEM Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszenej
  • 2 szklanki ciepłej wody
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 pierś kurczaka
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 2 cm imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 szczypta chili
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 3 łyżki skórki z limonki
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1/2 papryczki chili
  • 1 garść listków kolendry
0
11

Sposób przygotowania :

  • Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto i odstaw do lodówki na 15 minut. W tym czasie pokrój kurczaka, wrzuć do blendera razem z kolendrą, startym imbirem, chilli, sosem i przesiekanym czosnkiem. Dodaj także sos sojowy. Ciasto cienko rozwałkuj i wytnij kwadraty (ok.6cm/6cm). Nałóż nadzienie i uformuj pierożki a’la dim sum. Gotuj je na parze 10 minut.
  • Do garnka wlej sok z limonki, dodaj sos sojowy, wodę, cukier, skórkę limonki oraz posiekane chili. Całość zredukuj aż sos zmniejszy objętość o połowę i zgęstnieje. Sos przestudź, a przed podaniem dodaj bardzo drobno posiekaną kolendrę.


Tradycyjna porcja pierogów z mięsem ma 540 kcal, a w naszej wersji 220 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Nie dobre te pierogi!!!!!!! i tyle

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ta piers z kurczaka to ma byc surowa? I ze sie na parze zrobi w pare minut?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          pycha palce lizaci

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              babel1984

              rewelacja polecam naprawd smaczne

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                  Bifeki faszerowane serem feta

                  Kotlety po grecku

                  Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                  Kanapki ze smażoną makrelą

                  Idealne na śniadanie lub kolację

                  Harira by Joseph Seeletso
                  Przepis 61

                  Harira by Joseph Seeletso

                  Odrobina Afryki w twojej kuchni

                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                  Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                  Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                  Gulasz z fasolki z zielonym chili

                  Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                  Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                  Knedle ze śliwkami

                  Przepis na słodki obiad

                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                  Pudding z bagietki Przepis 17

                  Pudding z bagietki

                  Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                  tvnpix