zamknij

Azjatyckie pierożki z mięsem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Poznaj smaki Azji.
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Azjatyckie pierożki z mięsem
PIEROŻKI Z MIĘSEM Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszenej
  • 2 szklanki ciepłej wody
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 pierś kurczaka
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 2 cm imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 szczypta chili
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 3 łyżki skórki z limonki
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1/2 papryczki chili
  • 1 garść listków kolendry
0
11

Sposób przygotowania :

  • Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto i odstaw do lodówki na 15 minut. W tym czasie pokrój kurczaka, wrzuć do blendera razem z kolendrą, startym imbirem, chilli, sosem i przesiekanym czosnkiem. Dodaj także sos sojowy. Ciasto cienko rozwałkuj i wytnij kwadraty (ok.6cm/6cm). Nałóż nadzienie i uformuj pierożki a’la dim sum. Gotuj je na parze 10 minut.
  • Do garnka wlej sok z limonki, dodaj sos sojowy, wodę, cukier, skórkę limonki oraz posiekane chili. Całość zredukuj aż sos zmniejszy objętość o połowę i zgęstnieje. Sos przestudź, a przed podaniem dodaj bardzo drobno posiekaną kolendrę.


Tradycyjna porcja pierogów z mięsem ma 540 kcal, a w naszej wersji 220 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Nie dobre te pierogi!!!!!!! i tyle

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ta piers z kurczaka to ma byc surowa? I ze sie na parze zrobi w pare minut?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          pycha palce lizaci

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              babel1984

              rewelacja polecam naprawd smaczne

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Śledzie Kasi Klich
                  Przepis 34

                  Śledzie Kasi Klich

                  Śledź o korzennym posmaku

                  Babka ziemniaczana Przepis 27117

                  Babka ziemniaczana

                  Podlaski specjał

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy

                  Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                  Przysmak młodości Przepis 137

                  Przysmak młodości

                  Kanapka idealna!

                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                  Corpus delicti końca lata

                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                  Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

                  Chleb z płatkami owsianymi

                  Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                  Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                  Przepis 1017

                  Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                  Najprostszy przepis na domową pizzę

                  Harira by Joseph Seeletso
                  Przepis 61

                  Harira by Joseph Seeletso

                  Odrobina Afryki w twojej kuchni

                  tvnpix