zamknij

Babeczki na ostro z podrobów

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Dla miłośników ciekawych smaków
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSBabeczki na ostro z podrobów

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g wątróbek
  • 100 g serc drobiowych
  • 1 cebula
  • 4 żołądki drobiowe
  • 1/4 papryczki chilli
  •  sól, pieprz
  • 4 morele suszone
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  •  olej do smażenia
  • 2-3 łyżki wódki żołądkowej
  •  woda
  •  suszona papryka czerwona
0
0
  • Namocz morele w wódce.
  • Podroby bardzo drobno pokrój i smaż razem z cebulką na patelni, dodaj posiekane morele wraz z wódką. Wlej trochę wody i duś pod przykryciem.
  • Zmiażdż czosnek i posiekaj chilli, dodaj do podrobów.
  • Pokrój drobno pomidora i duś jeszcze przez chwilę, przypraw solą i pieprzem.
  • Z rozmrożonego ciasta wykrój foremką ozdobne kółka, włóż je do foremek na babeczki wysmarowanych masłem i upiecz.
  • Po wyjęciu faszeruj masą z podrobów i podawaj posypane papryką.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

tvnpix