zamknij

Babeczki z borówkami

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Najlepsze wśród babeczek
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: BBSBabeczki z jagodami

Składniki

  • 250 g mąki
  • 250 g masła
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 250 g cukru pudru
  • 6 jaj
  • 200 g borówek
0
1

 

Sposób przygotowania:

 

  • Utrzyj mikserem masło z cukrem, dodając jajka i po trochę, stopniowo mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia.
  • Gdy ciasto będzie gotowe wysmaruj foremki na babeczki masłem, obsyp mąką.
  • Ciasto zmieszaj z odsączonymi borówkami.
  • Wkładaj ciasto do foremek i piecz w nagrzanym do 190 stopni C piekarniku.
  • Po 15 - 20 minutach sprawdź czy babeczki się upiekły. Nie powinny być ani zbyt wilgotne ani za suche.

 

 

 

 

 

 

 







Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ładnie wygląda a czy smakuje zaraz się przekonam bo idę do kuchni je piec

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      tvnpix