zamknij

Babeczki z ciasta francuskiego z musem szparagowym wg Ani Starmach

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Babeczki kojarzą nam się ze słodkościami. Nie tym razem. Oto przepis na słone babeczki z musem szparagowym.
Ugotowałem to!12
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Babeczki z ciasta francuskiego z musem szparagowym

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 300 g mascarpone
  • 4  jaja
  • 150 g koziego sera
  • 50 g tartego parmezanu
  • 20 szparagów
0
9

Sposób przygotowania:

Ciasto pokrój w kwadraty, przełóż do formy na muffinki (prostokątna z wgłębieniami). Ciasto podziurkuj widelcem, aby za bardzo nie spuchło i włóż do piekarnika o temperaturze 190 stopni na 10 minut. W tym czasie odetnij od szparagów twarde końcówki (te wyrzuć) oraz czubki (te zachowaj). Szparagi gotuj około 7 minut we wrzątku, wyciągnij i przełóż do miski zimną wodą, czubki szparagów również wrzuć na wrzątek, ale gotuj tylko 3 minuty. W misce wymieszaj ser mascarpone, jaja, parmezan i szparagi (bez czubków). Używając blendera zmiksuj całość na gładka masę. Podpieczone spody z ciasta francuskiego wyciągnij z piekarnika, wypełnij je masa szparagową, na wierzch każdej babeczki połóż czubki szparagów oraz kawałki koziego sera. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

super pszepis anniu

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Koczam Panią Anię, przepis świetny. Teraz poza sezonem użyłam szparagów ze słoika.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ursi5

          Jakoś mnie nie przekonuje ten przepis, a poza tym przy tej ilości serów i pozostałych składników (jaja, szparagi) jedno opakowanie ciasta francuskiego może nie wystarczyć.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Kolorowa samba warzywna Przepis 21

              Kolorowa samba warzywna

              Zdrowe i pyszne danie

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Bruschetta z fasolą
              Przepis 12

              Bruschetta z fasolą

              Specjalność Włochów na przystawkę

              Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

              Burgery z musztardą i boczkiem

              W klimacie amerykańskiego baru

              Zupa tajska Kasi Klich
              Przepis 14

              Zupa tajska Kasi Klich

              Ogień w gardle!

              Kaczka pływaczka Przepis 30

              Kaczka pływaczka

              Kaczka i ziemniaki na słodko

              Szaszłyki wyborne Przepis 59

              Szaszłyki wyborne

              Nie tylko na sezon grillowy

              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

              Kanapki ze smażoną makrelą

              Idealne na śniadanie lub kolację

              tvnpix