zamknij

Babeczki z ciasta francuskiego z musem szparagowym wg Ani Starmach

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Babeczki kojarzą nam się ze słodkościami. Nie tym razem. Oto przepis na słone babeczki z musem szparagowym.
Ugotowałem to!12
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Babeczki z ciasta francuskiego z musem szparagowym

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 300 g mascarpone
  • 4  jaja
  • 150 g koziego sera
  • 50 g tartego parmezanu
  • 20 szparagów
0
9

Sposób przygotowania:

Ciasto pokrój w kwadraty, przełóż do formy na muffinki (prostokątna z wgłębieniami). Ciasto podziurkuj widelcem, aby za bardzo nie spuchło i włóż do piekarnika o temperaturze 190 stopni na 10 minut. W tym czasie odetnij od szparagów twarde końcówki (te wyrzuć) oraz czubki (te zachowaj). Szparagi gotuj około 7 minut we wrzątku, wyciągnij i przełóż do miski zimną wodą, czubki szparagów również wrzuć na wrzątek, ale gotuj tylko 3 minuty. W misce wymieszaj ser mascarpone, jaja, parmezan i szparagi (bez czubków). Używając blendera zmiksuj całość na gładka masę. Podpieczone spody z ciasta francuskiego wyciągnij z piekarnika, wypełnij je masa szparagową, na wierzch każdej babeczki połóż czubki szparagów oraz kawałki koziego sera. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

super pszepis anniu

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Koczam Panią Anię, przepis świetny. Teraz poza sezonem użyłam szparagów ze słoika.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ursi5

          Jakoś mnie nie przekonuje ten przepis, a poza tym przy tej ilości serów i pozostałych składników (jaja, szparagi) jedno opakowanie ciasta francuskiego może nie wystarczyć.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
              Przepis 1017

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

              Najprostszy przepis na domową pizzę

              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

              Knedle ze śliwkami

              Przepis na słodki obiad

              Atletyczny kurczak Przepis 20

              Atletyczny kurczak

              Pomysł na lekkie drugie danie

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              Pudding z bagietki Przepis 17

              Pudding z bagietki

              Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

              Ryba w curry Przepis 15

              Ryba w curry

              Indie na talerzu

              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

              Sałatka z marynowanymi grzybami

              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

              Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

              Chrupiące płatki owsiane

              Pyszne i proste śniadanie

              tvnpix