zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Bajgiel ze szparagami i jajkiem w koszulce

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
baila_1
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://dogarowmarsz.blogspot.co.uk/Bajgiel ze szparagami i jajkiem w koszulce

Składniki

  • 1 bajgiel lub inna bułka
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 6  zielonych szpargów
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka masła Lurpak
  • garść szczypiorku
  • szczypta soli
  • 1 łyżka octu
  • szczypta cukru
0
1

Sposób przygotowania:

  • Bajgiel przecinamy na pół i smarujemy obie połowy masłem.
  • Rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy bułki z obu stron.
  • Z zielonych szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy w lekko osolonej i posłodzonej wodzie (ok 4-5 min). W małym garnuszku gotujemy wodę. Dodajemy ocet i dużą łyżką "wirujemy" wodę.
  • Jajko rozbijamy do małej miseczki i wrzucamy do wody. Zmniejszamy ogień i gotujemy ok 3 min. Szczypiorek siekamy.
  • Na pieczywo wykładamy ser żółty, szparagi, szczypiorek i jajko. Przykrywamy drugą częścią bajgla i szybko zjadamy.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix