zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Bajgiel ze szparagami i jajkiem w koszulce

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
baila_1
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://dogarowmarsz.blogspot.co.uk/Bajgiel ze szparagami i jajkiem w koszulce

Składniki

  • 1 bajgiel lub inna bułka
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 6  zielonych szpargów
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka masła Lurpak
  • garść szczypiorku
  • szczypta soli
  • 1 łyżka octu
  • szczypta cukru
0
1

Sposób przygotowania:

  • Bajgiel przecinamy na pół i smarujemy obie połowy masłem.
  • Rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy bułki z obu stron.
  • Z zielonych szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy w lekko osolonej i posłodzonej wodzie (ok 4-5 min). W małym garnuszku gotujemy wodę. Dodajemy ocet i dużą łyżką "wirujemy" wodę.
  • Jajko rozbijamy do małej miseczki i wrzucamy do wody. Zmniejszamy ogień i gotujemy ok 3 min. Szczypiorek siekamy.
  • Na pieczywo wykładamy ser żółty, szparagi, szczypiorek i jajko. Przykrywamy drugą częścią bajgla i szybko zjadamy.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

tvnpix