zamknij

Bakłażan grillowany z fetą

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Pyszna przekąska
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Kinga ParuzelBakłażan grillowany z fetą

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 200 g fety
  •  oliwa z oliwek
  •  sól i pieprz
0
2

Sposób przygotowania:

  • Bakłażana pokrój wzdłuż dłuższego boku na plastry o grubości ok 4 mm. Każdy plaster z obu stron posól i popierz oraz posmaruj pędzelkiem nasączonym w oliwie
  • Grilluj przez ok 3 min z każdej strony. Odłóż na talerz
  • Fetę pokrój na plasterki grubości 1 cm, układaj na ugrillowanym bakłażanie i zawijaj w roladk
  • Tak przygotowane grilluj jeszcze ok 2 min
  • Podawaj na ciepło ze świeżą bagietką lub jako dodatek do mięs

Więcej przepisów Kingi Paruzel i jej ebook z przepisami znajdziesz na blogu Ale Babka

 

Przepisy Kingi Paruzel:


Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Zamiast fety można dodać ser bałkański(np.z lidla), jest mniej słony :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      tvnpix