zamknij

Bakłażan grillowany z fetą

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Pyszna przekąska
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Kinga ParuzelBakłażan grillowany z fetą

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 200 g fety
  •  oliwa z oliwek
  •  sól i pieprz
0
2

Sposób przygotowania:

  • Bakłażana pokrój wzdłuż dłuższego boku na plastry o grubości ok 4 mm. Każdy plaster z obu stron posól i popierz oraz posmaruj pędzelkiem nasączonym w oliwie
  • Grilluj przez ok 3 min z każdej strony. Odłóż na talerz
  • Fetę pokrój na plasterki grubości 1 cm, układaj na ugrillowanym bakłażanie i zawijaj w roladk
  • Tak przygotowane grilluj jeszcze ok 2 min
  • Podawaj na ciepło ze świeżą bagietką lub jako dodatek do mięs

Więcej przepisów Kingi Paruzel i jej ebook z przepisami znajdziesz na blogu Ale Babka

 

Przepisy Kingi Paruzel:


Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Zamiast fety można dodać ser bałkański(np.z lidla), jest mniej słony :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      tvnpix