zamknij

Bakłażan z grilla

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z dodatkiem ryżu
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSBakłażan z grilla z ryżem

Składniki

  • 2 niedubakłażany
  • 100 g orzechów włoskich
  • 100 g suszonych wiśni
  • 100 g suszonych fig
  • 100 g ugotowanego dzikiego ryżu
  • 200 g jogurtu
  • 3 ząbki czosnku
  •  sól, pieprz
  • 50 g rodzynek
  • 50 g susznych daktyli
  •  oliwa z oliwek
  •  sok z jednej cytryny
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Bakłażany umyj, osusz i przetnij wzdłuż na pół. Natrzyj przecięcia oliwą z oliwek, oprósz solą i pieprzem.
  • Grilluj po 4-5 minut na dobrze rozgrzanym grillu.
  • Wszystkie owoce posiekaj i wymieszaj z ryżem oraz sokiem z cytryny, rozgniecionym czosnkiem, sola i pieprzem.
  • Wyłóż na grillowane bakłażany, dodaj po 1-2 łyżki jogurtu.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

tvnpix