zamknij

Befsztyk tatarski

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tradycyjny tatar
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Befsztyk tatarski
Autor: Smaki miasta/tvn warszawa Befsztyk tatarski

Składniki

  • 100g wołowiny
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebula
  • kilka marynowanych pieczarek
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 żółtko
  • szczypta soli i pieprzu
0
1

Sposób przygotowania:

  • Mięso starannie posiekaj.
  • Następnie uformuj befsztyk i ułóż go centralnie na talerzyku, zrób lekkie wgłębienie i wbij w nie jajko.
  • Obok ułóż drobniutko posiekane grzybki, cebulę i ogórek. Podawaj z musztardą i pieczywem.

 

 

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa)

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix