Befsztyki na ostro
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiGrillowana polędwica
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
0
1
Sposób przygotowania:
- Cebule posiekaj drobno, czosnek pokrój w plasterki, podsmaż w rondelku na oliwie. Dodaj sos pomidorowy, lub drobno posiekane pomidory, utłuczony w moździerzu pieprz, drobno pokrojone chilli, sól. Duś całość 10-15 minut na ogniu.
- Polędwicę umyj osusz, pokrój w plastry, każdy ugnieć dłonią. Posmaruj plastry oliwą, oprósz sola i pieprzem. Grilluj na rozgrzanym grillu, podawaj z ostrym sosem.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.