zamknij

Beza J'ADORE

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Piękna i apetyczna propozycj od Kingi Paruzel
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Beza J'ADORE

Składniki

  • 4 białka
  • 200 g miałkiego cukru
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej (można zastąpić ją skrobią ziemniaczaną)
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
  • 1 barwnik spożywczy w proszku w kolorze czerwonym
  • płatki róż do dekoracji
  • truskawki do dekoracji
0
13

Sposób przygotowania:


Białka ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj po łyżce miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę octu. No końcu dodaj barwnik spożywczy - po troszeczku do uzyskania zadowalającego koloru.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na papierze narysuj serce (Kinga piekła w silikonowej foremce w kształcie serca). Wyłóż na nie masę białkową. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i po 5 minutach przykręć temperaturę do 150 stopni. Piecz 1,5 godziny. Ostudź w uchylonym piekarniku.

 

http://alebabka.blogspot.com/

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Niebo w gębie,
Nauczyla sie bezy ktora tylko pokazuje na forach, blogach czy TV ( ktora Ci nieststy nie pasuje bo sie jąkasz i niewszystko da sie zrozumieć), ale co do skosztowania to jest to wątpliwe tak jak Twoj KINGABURGER - hhhaaaaa - to raczej powinien być KINGACHEESBURGER a zeby go ugryzc to raczej twoj mezuś musi miec nieziemski rozwór... rozwiń

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      I jak tam? Ulżyło Ci jak trochę sobie po pohejtowałeś?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Znowu beza. Czy nie ma innych deserów i ciast w wykonaniu tej Pani?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

              Kotlety mielone na ostro

              Nowa wersja znanego dania

              Śledzie Kasi Klich
              Przepis 34

              Śledzie Kasi Klich

              Śledź o korzennym posmaku

              Champion cyklistów Przepis 16

              Champion cyklistów

              Niebanalna szarlotka

              Kaczka pływaczka Przepis 30

              Kaczka pływaczka

              Kaczka i ziemniaki na słodko

              Carpaccio z buraków Kasi Klich
              Przepis 66

              Carpaccio z buraków Kasi Klich

              Wytworna wersja pospolitego warzywa

              Corpus delicti końca lata Przepis 211

              Corpus delicti końca lata

              Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

              Atletyczny kurczak Przepis 20

              Atletyczny kurczak

              Pomysł na lekkie drugie danie

              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

              Bifeki faszerowane serem feta

              Kotlety po grecku

              tvnpix