zamknij

Beza z pistacjami

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Lekka jak chmurka
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsBeza z pistacjami

Składniki

  • 1 łyżka pudru z zielonej herbaty
  • 500 g serka mascarpone
  • 100 g  pistacji
  • 100 g lodów (najlepiej różanych)
  • 7 białek
  • 100 g cukru pudru
  • 50 ml whisky
  • 50 ml wódki
  • 350 g  cukru
  • dowolne owoce np. jagody, truskawki, porzeczki do dekoracji
0
1

Sposób przygotowania:

  • Białka ubij z solą na puszystą pianę, nie przerywając ubijania dodaj partiami cukier.
  • Bezy wyciśnij na papier do pieczenia i upiecz w piecu w temp. 150 stopni około 50 minut.
  • Pistacje zmiel w blenderze na puder.
  • Połącz z pudrem z zielonej herbaty, serkiem mascarpone, cukrem pudrem i alkoholem.
  • Bezy podawaj z kremem pistacjowym, lodami i owocami.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

tvnpix