zamknij

Beza z pistacjami

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Lekka jak chmurka
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsBeza z pistacjami

Składniki

  • 1 łyżka pudru z zielonej herbaty
  • 500 g serka mascarpone
  • 100 g  pistacji
  • 100 g lodów (najlepiej różanych)
  • 7 białek
  • 100 g cukru pudru
  • 50 ml whisky
  • 50 ml wódki
  • 350 g  cukru
  • dowolne owoce np. jagody, truskawki, porzeczki do dekoracji
0
1

Sposób przygotowania:

  • Białka ubij z solą na puszystą pianę, nie przerywając ubijania dodaj partiami cukier.
  • Bezy wyciśnij na papier do pieczenia i upiecz w piecu w temp. 150 stopni około 50 minut.
  • Pistacje zmiel w blenderze na puder.
  • Połącz z pudrem z zielonej herbaty, serkiem mascarpone, cukrem pudrem i alkoholem.
  • Bezy podawaj z kremem pistacjowym, lodami i owocami.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

tvnpix