zamknij

Beza z pistacjami

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Lekka jak chmurka
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: DDTVN/East NewsBeza z pistacjami

Składniki

  • 1 łyżka pudru z zielonej herbaty
  • 500 g serka mascarpone
  • 100 g  pistacji
  • 100 g lodów (najlepiej różanych)
  • 7 białek
  • 100 g cukru pudru
  • 50 ml whisky
  • 50 ml wódki
  • 350 g  cukru
  • dowolne owoce np. jagody, truskawki, porzeczki do dekoracji
0
1

Sposób przygotowania:

  • Białka ubij z solą na puszystą pianę, nie przerywając ubijania dodaj partiami cukier.
  • Bezy wyciśnij na papier do pieczenia i upiecz w piecu w temp. 150 stopni około 50 minut.
  • Pistacje zmiel w blenderze na puder.
  • Połącz z pudrem z zielonej herbaty, serkiem mascarpone, cukrem pudrem i alkoholem.
  • Bezy podawaj z kremem pistacjowym, lodami i owocami.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix