zamknij

Bezy truskawkowo-czekoladowe

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Dla kochanych mam
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/ Dzień Dobry TVNBezy truskawkowo-czekoladowe

Składniki

  • 6 białek
  • 300 g cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 500 g truskawek
  • 150 g draży czekoladowych
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 100 g serka mascarpone
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
0
0

Sposób przygotowania:

  • Białka ubij na sztywną pianę, powoli dodaj cukier, sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną.
  • Z piany formuj niewielkie bezy (wielkości pieści), piecz je ok. 70-80 min. w 150 st. C.
  • Ze śmietanki mascarpone, cukru waniliowego i cukru zrób krem.
  • Wyłóż go na ostudzone bezy, dodaj pokrojone truskawki i pokruszone draże.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Anna Starmach.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pychaaa/////////////[[[[[[[[[[[[[[[]]]]]]]]]]]]]]

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      tvnpix