zamknij

Bezy z kremem kawowym

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Słodycz jak od cukiernika
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsBezy z kremem kawowym

Składniki

  • 4 białka
  • 200-250 g cukru
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 150 g śmietanki kremówki
  • 150 g serka mascarpone
  • 1 bardzo mocne ostudzone espresso
  • 1 łyżka  cukru pudru
  • garść podpieczonych orzechów włoskich
0
2

Sposób przygotowania:

  • Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dodawaj cukier, mąkę ziemniaczaną, sok cytrynowy i cukier waniliowy. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i łyżką formuj niewielkie okręgi (wielkości pączka), na środku zrób niewielkie wgłębienie.
  • Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni, a po 2 minutach zmniejsz temperaturę do 150 i piecz około 30 minut, po tym czasie wyłącz piekarnik, ale pozostaw w nim bezy do całkowitego wystudzenia.
  • Ubij śmietanę z mascarpone, dodaj cukier puder, wystudzoną kawę i posiekane orzechy. Masę nakładaj na upieczone bezy (najlepiej w ich wgłębienie), udekoruj orzechami.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix