zamknij

Bezy z kremem kawowym

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Słodycz jak od cukiernika
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsBezy z kremem kawowym

Składniki

  • 4 białka
  • 200-250 g cukru
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 150 g śmietanki kremówki
  • 150 g serka mascarpone
  • 1 bardzo mocne ostudzone espresso
  • 1 łyżka  cukru pudru
  • garść podpieczonych orzechów włoskich
0
2

Sposób przygotowania:

  • Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dodawaj cukier, mąkę ziemniaczaną, sok cytrynowy i cukier waniliowy. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i łyżką formuj niewielkie okręgi (wielkości pączka), na środku zrób niewielkie wgłębienie.
  • Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni, a po 2 minutach zmniejsz temperaturę do 150 i piecz około 30 minut, po tym czasie wyłącz piekarnik, ale pozostaw w nim bezy do całkowitego wystudzenia.
  • Ubij śmietanę z mascarpone, dodaj cukier puder, wystudzoną kawę i posiekane orzechy. Masę nakładaj na upieczone bezy (najlepiej w ich wgłębienie), udekoruj orzechami.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix