zamknij

Bezy z kremem kawowym

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Słodycz jak od cukiernika
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: DDTVN/East NewsBezy z kremem kawowym

Składniki

  • 4 białka
  • 200-250 g cukru
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 150 g śmietanki kremówki
  • 150 g serka mascarpone
  • 1 bardzo mocne ostudzone espresso
  • 1 łyżka  cukru pudru
  • garść podpieczonych orzechów włoskich
0
2

Sposób przygotowania:

  • Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dodawaj cukier, mąkę ziemniaczaną, sok cytrynowy i cukier waniliowy. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i łyżką formuj niewielkie okręgi (wielkości pączka), na środku zrób niewielkie wgłębienie.
  • Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni, a po 2 minutach zmniejsz temperaturę do 150 i piecz około 30 minut, po tym czasie wyłącz piekarnik, ale pozostaw w nim bezy do całkowitego wystudzenia.
  • Ubij śmietanę z mascarpone, dodaj cukier puder, wystudzoną kawę i posiekane orzechy. Masę nakładaj na upieczone bezy (najlepiej w ich wgłębienie), udekoruj orzechami.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

tvnpix