zamknij

Bifeki faszerowane serem feta

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kotlety po grecku
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHBifetki

Składniki

  • 1/2 kg  wołowiny
  • 2 kromki moczonego w wodzie i odciśniętego chleba
  • 1 duże jajko
  • 1 duża cebula
  • 4 duże ziemniaki
  • kostka prawdziwej fety pokrojona w paski szerokości 2-3 cm
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 2 łyżeczki  tymianku
  • 1 łyżka  drobno posiekanej świeżej mięty
  • 1 posiekana natka pietruszki
  • do smaku oliwy
  • 1,5 łyżki ouzo
  • do smaku czosnek
  • do smaku rozmaryn
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
0
4

Sposób przygotowania:

  • Wołowinę zmiel, wymieszaj z chlebem, jajkiem, startą cebulą, ziołami i natką pietruszki.
  • Dodaj oliwę i wlejouzo. Całość włóż do lodówki na minimum pół godziny.
  • Następnie uformuj podłużne kotlety.
  • Wewnątrz każdego kotleta umieść pasek fety.
  • Kotlety obsmaż na mocno rozgrzanej oliwie i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180ºC przez 15 minut.
  • Ziemniaki pokrój w ćwiartki, posyp czosnkiem i rozmarynem. Piecz w piekarniku w temperaturze 180ºC przez około 40 minut.
  • Kolety podawaj z pieczonymi ziemniakami i tzatziki.
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

bifteki,nie bifeki...jesli uzywamy nazwy greckiej

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ale takie kotlety muszą być pyszne, ja tylko fetę ostatnio zastępuję serem bałkańskim (z Lidla), jest troszkę delikatniejszy, do zapiekania również dobry.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

          Chleb z płatkami owsianymi

          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          tvnpix