zamknij

Bifeki faszerowane serem feta

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kotlety po grecku
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHBifetki

Składniki

  • 1/2 kg  wołowiny
  • 2 kromki moczonego w wodzie i odciśniętego chleba
  • 1 duże jajko
  • 1 duża cebula
  • 4 duże ziemniaki
  • kostka prawdziwej fety pokrojona w paski szerokości 2-3 cm
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 2 łyżeczki  tymianku
  • 1 łyżka  drobno posiekanej świeżej mięty
  • 1 posiekana natka pietruszki
  • do smaku oliwy
  • 1,5 łyżki ouzo
  • do smaku czosnek
  • do smaku rozmaryn
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
0
4

Sposób przygotowania:

  • Wołowinę zmiel, wymieszaj z chlebem, jajkiem, startą cebulą, ziołami i natką pietruszki.
  • Dodaj oliwę i wlejouzo. Całość włóż do lodówki na minimum pół godziny.
  • Następnie uformuj podłużne kotlety.
  • Wewnątrz każdego kotleta umieść pasek fety.
  • Kotlety obsmaż na mocno rozgrzanej oliwie i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180ºC przez 15 minut.
  • Ziemniaki pokrój w ćwiartki, posyp czosnkiem i rozmarynem. Piecz w piekarniku w temperaturze 180ºC przez około 40 minut.
  • Kolety podawaj z pieczonymi ziemniakami i tzatziki.
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

bifteki,nie bifeki...jesli uzywamy nazwy greckiej

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ale takie kotlety muszą być pyszne, ja tylko fetę ostatnio zastępuję serem bałkańskim (z Lidla), jest troszkę delikatniejszy, do zapiekania również dobry.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Kaczka pływaczka Przepis 30

          Kaczka pływaczka

          Kaczka i ziemniaki na słodko

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
          Przepis 1017

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

          Najprostszy przepis na domową pizzę

          Champion cyklistów Przepis 16

          Champion cyklistów

          Niebanalna szarlotka

          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

          Gulasz z fasolki z zielonym chili

          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

          Knedle ze śliwkami

          Przepis na słodki obiad

          Szaszłyki wyborne Przepis 59

          Szaszłyki wyborne

          Nie tylko na sezon grillowy

          Zupa tajska Kasi Klich
          Przepis 14

          Zupa tajska Kasi Klich

          Ogień w gardle!

          tvnpix