zamknij

Biszkopt z musem bakaliowym

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Deser na świąteczny obiad
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSBiszkopt z musem bakaliowym

Składniki

  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 3/4 szklanki mąki
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • opakowanie cukru waniliowego
  •  masło do wysmarowania foremki
  • 1 łyżka bułki tartej
  •  cukier puder
  • 1 słoiczek musu jabłkowego
  • 100 g skórki pomarańczowej
  • 6 suszonych moreli
  • 100 g rodzynek
0
0
  • Rozbij jajka, oddzielając białka od żółtek. Ubijaj białka z cukrem pudrem, dodawaj stopniowo żółtka, cukier waniliowy, a następnie budyń, proszek do pieczenia oraz mąkę i mąkę ziemniaczaną.
  • Ciasto przełóż do formy posmarowanej masłem oraz posypanej bułki tartej. Piecz w piekarniku 30 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.
  • Posiekaj drobno skórkę pomarańczową oraz morele, rodzynki i wymieszaj z musem jabłkowym.
  • Biszkopt przetnij poprzecznie na pół, dolny placek wyłóż musem zmieszanym z bakaliami. Połóż na wierzchu drugi placek, posyp z wierzchu cukrem pudrem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

tvnpix