zamknij

Biszkopt z musem bakaliowym

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Deser na świąteczny obiad
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSBiszkopt z musem bakaliowym

Składniki

  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 3/4 szklanki mąki
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • opakowanie cukru waniliowego
  •  masło do wysmarowania foremki
  • 1 łyżka bułki tartej
  •  cukier puder
  • 1 słoiczek musu jabłkowego
  • 100 g skórki pomarańczowej
  • 6 suszonych moreli
  • 100 g rodzynek
0
0
  • Rozbij jajka, oddzielając białka od żółtek. Ubijaj białka z cukrem pudrem, dodawaj stopniowo żółtka, cukier waniliowy, a następnie budyń, proszek do pieczenia oraz mąkę i mąkę ziemniaczaną.
  • Ciasto przełóż do formy posmarowanej masłem oraz posypanej bułki tartej. Piecz w piekarniku 30 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.
  • Posiekaj drobno skórkę pomarańczową oraz morele, rodzynki i wymieszaj z musem jabłkowym.
  • Biszkopt przetnij poprzecznie na pół, dolny placek wyłóż musem zmieszanym z bakaliami. Połóż na wierzchu drugi placek, posyp z wierzchu cukrem pudrem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

tvnpix