zamknij

Biszkopt z musem bakaliowym

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Deser na świąteczny obiad
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSBiszkopt z musem bakaliowym

Składniki

  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 3/4 szklanki mąki
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • opakowanie cukru waniliowego
  •  masło do wysmarowania foremki
  • 1 łyżka bułki tartej
  •  cukier puder
  • 1 słoiczek musu jabłkowego
  • 100 g skórki pomarańczowej
  • 6 suszonych moreli
  • 100 g rodzynek
0
0
  • Rozbij jajka, oddzielając białka od żółtek. Ubijaj białka z cukrem pudrem, dodawaj stopniowo żółtka, cukier waniliowy, a następnie budyń, proszek do pieczenia oraz mąkę i mąkę ziemniaczaną.
  • Ciasto przełóż do formy posmarowanej masłem oraz posypanej bułki tartej. Piecz w piekarniku 30 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.
  • Posiekaj drobno skórkę pomarańczową oraz morele, rodzynki i wymieszaj z musem jabłkowym.
  • Biszkopt przetnij poprzecznie na pół, dolny placek wyłóż musem zmieszanym z bakaliami. Połóż na wierzchu drugi placek, posyp z wierzchu cukrem pudrem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

tvnpix