zamknij

Biszkopt z rabarbarem

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Słodki, kwaśny i puszysty
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSBiszkopt z rabarbarem

Składniki

  • 6 jajek
  • 300 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 kg rabarbaru
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  •  masło i kaszka manną do posypania tortownicy
0
9

Sposób przygotowania:

  • Dobrze umyj rabarbar, obierz z włóknistej skórki, pokrój na plasterki. Pokrojony rabarbar zmieszaj z  cynamonem.
  • Natłuść tortownicę i posyp kaszką manną. Ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawaj mąkę i proszek do pieczenia.
  • Włóż ciasto do tortownicy, na wierzch połóż 4/5 ilości rabarbar. Piecz ok. 50 stopni w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu posyp reszta rabarbaru w plasterku.
Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Czy autorce przepisu przypadkiem nie chodzi o cukier wanilinowy, bo chyba cukru waniliowego nie ma????

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Biszkopt jest zawsze bez tłuszczu,chyba że nazwa wypieku sugeruje biszkopt z jakimiś owocami,niestety zawsze tuczące,ale można.Ten akurat jest bez,cóż w tym dziwnego,kto chce niech dodaje tłuszcz,krem,czekoladę(mydło)powidło.
      A teraz z innej beczki,chciałam dać max gwiazdek w ocenie,wyszła jedna,coś sknociłam.DAJĘ 7GWIAZDEK !

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          biszkopt właśnie robi się bez tłuszczu co to za biszkopt z tłuszczem? to my zyczymy powodzenia :-)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Hmm, 3 lyzki cukru na 1 kg rabarbaru?!
              Biszkopt? Zero tluszczu...

              Hmm, powodzenia...

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  a co tam dobry placek !!!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                      Carpaccio z buraków Kasi Klich
                      Przepis 66

                      Carpaccio z buraków Kasi Klich

                      Wytworna wersja pospolitego warzywa

                      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                      Kociołek łososiowo-pomidorowy

                      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                      Gulasz z fasolki z zielonym chili

                      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                      Pudding z bagietki Przepis 17

                      Pudding z bagietki

                      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                      Kotlety mielone na ostro

                      Nowa wersja znanego dania

                      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                      Sałatka z marynowanymi grzybami

                      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                      Deser z mrożonych truskawek

                      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                      tvnpix