zamknij

Biszkopt z rabarbarem

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Słodki, kwaśny i puszysty
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSBiszkopt z rabarbarem

Składniki

  • 6 jajek
  • 300 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 kg rabarbaru
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  •  masło i kaszka manną do posypania tortownicy
0
9

Sposób przygotowania:

  • Dobrze umyj rabarbar, obierz z włóknistej skórki, pokrój na plasterki. Pokrojony rabarbar zmieszaj z  cynamonem.
  • Natłuść tortownicę i posyp kaszką manną. Ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawaj mąkę i proszek do pieczenia.
  • Włóż ciasto do tortownicy, na wierzch połóż 4/5 ilości rabarbar. Piecz ok. 50 stopni w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu posyp reszta rabarbaru w plasterku.
Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Czy autorce przepisu przypadkiem nie chodzi o cukier wanilinowy, bo chyba cukru waniliowego nie ma????

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Biszkopt jest zawsze bez tłuszczu,chyba że nazwa wypieku sugeruje biszkopt z jakimiś owocami,niestety zawsze tuczące,ale można.Ten akurat jest bez,cóż w tym dziwnego,kto chce niech dodaje tłuszcz,krem,czekoladę(mydło)powidło.
      A teraz z innej beczki,chciałam dać max gwiazdek w ocenie,wyszła jedna,coś sknociłam.DAJĘ 7GWIAZDEK !

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          biszkopt właśnie robi się bez tłuszczu co to za biszkopt z tłuszczem? to my zyczymy powodzenia :-)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Hmm, 3 lyzki cukru na 1 kg rabarbaru?!
              Biszkopt? Zero tluszczu...

              Hmm, powodzenia...

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  a co tam dobry placek !!!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                      Przepis 22

                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                      Podany na delikatnym puree

                      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                      Pizza godna królów

                      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                      Kopytka Piotra Kucharskiego

                      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                      Babka ziemniaczana Przepis 27117

                      Babka ziemniaczana

                      Podlaski specjał

                      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                      Bifeki faszerowane serem feta

                      Kotlety po grecku

                      Grillowany ser halloumi Przepis 41

                      Grillowany ser halloumi

                      Najlepszy podany z figami i orzechami

                      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                      Przepis 22

                      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                      Klasyka na twoim stole

                      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                      Kotlety mielone na ostro

                      Nowa wersja znanego dania

                      tvnpix