zamknij

Bitki wołowe

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Aromatyczna i soczysta wołowina
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSBitki wołowe

Składniki

  • 800 g wołowiny
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • do smaku sól i pieprz
  • 3 łyżki oliwy
  • kilka gałązek tymianku
  • 500 g ugotowanej kaszy gryczanej
  • 1 miseczka twarożku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki kaparów
  • 6  marynowanych pieczarek
0
0

Sposób przygotowania:

  • Wołowinę zbij tłuczkiem z obu stron, oprósz pieprzem, solą, skrop oliwą i octem balsamicznym, obłóż tymiankiem, włóż do woreczka foliowego i odstaw na noc do lodówki.
  • Następnego dnia grilluj na patelni lub na elektrycznym grillu.
  • Podawaj z ugotowaną kaszą i twarożkiem zmieszanym z posiekanymi pieczarkami, kaparami, ogórkami kiszonymi i zmiażdżonym czosnkiem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

tvnpix