zamknij

Bitki wołowe

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Aromatyczna i soczysta wołowina
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSBitki wołowe

Składniki

  • 800 g wołowiny
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • do smaku sól i pieprz
  • 3 łyżki oliwy
  • kilka gałązek tymianku
  • 500 g ugotowanej kaszy gryczanej
  • 1 miseczka twarożku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki kaparów
  • 6  marynowanych pieczarek
0
0

Sposób przygotowania:

  • Wołowinę zbij tłuczkiem z obu stron, oprósz pieprzem, solą, skrop oliwą i octem balsamicznym, obłóż tymiankiem, włóż do woreczka foliowego i odstaw na noc do lodówki.
  • Następnego dnia grilluj na patelni lub na elektrycznym grillu.
  • Podawaj z ugotowaną kaszą i twarożkiem zmieszanym z posiekanymi pieczarkami, kaparami, ogórkami kiszonymi i zmiażdżonym czosnkiem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix