zamknij

Bliny z łososiem i kwaśną śmietaną

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Codzienna przekąska
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNBliny z łososiem i kwaśną śmietaną

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki gryczanej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 30 g świeżych drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 200-300 ml mleka
  •  sól
  • 200 g wędzonego łososia w plastrach
  • 400 ml kwaśnej śmietany
  •  świeży koperek
0
0

 

Sposób przygotowania:

 

  • Drożdże posyp cukrem i zalej odrobiną ciepłego mleka.
  • Gdy się spienią, dodaj do reszty składników i zmiksuj gładkie, gęste ciasto.
  • Odstaw na 30 min., a potem smaż złociste placki.
  • Podawaj z kawałkami łososia, łyżką śmietany i gałązką kopru.

Przepis z programu "Dzień dobry TVN".

Autor: Paweł Loroch.


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix