zamknij

Błyskawiczny krem z zielonego groszku

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Z miętą
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Warszawski SmakBłyskawiczny krem z zielonego groszku z miętą

Składniki

  • 400-500 g zielonego groszku (zimą mrożony, latem świeży w strączkach)
  • 1 duża cebula
  • 2-3 listki mięty
  • 2 łyżki jogurtu
  • pół litra wody
  •  sól, pieprz
  •  oliwa
0
3

 

 

Sposób przygotowania:

  • Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w rondlu na oliwie, aż się zeszkli
  • Dodaj wodę, groszek, miętę, sól, pieprz do smaku. Gotuj przez 10 min
  • Następnie składniki zmiksuj blenderem
  • Do dekoracji użyj łyżki jogurtu, mięty. Możesz podawać z groszkiem ptysiowym

Przepis Pani Beaty Rosłoniec- organizatorki targów kulinarnych "warszawski Smak"

Warszawski Smak
Autor: Warszawski Smak Warszawski Smak
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix