zamknij

Boczek faszerowany

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Z czosnkiem w kieszonce
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSboczek faszerowany

Składniki

  • 1 kg  świeżego, chudego boczku
  • 1 cebula
  • kawałek  pora
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  świeżego utartego imbiru
  • 2 łyżki  chrzanu
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • 1-2 łyżki  miodu
  • 2 łyżki  octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1 łyżeczka  pieprzu
  • 3  liście laurowe
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
0
2

Sposób przygotowania:

  • Umyj boczek i osusz. W moździerzu utrzyj liść laurowy z solą, pieprzem i oliwą. Natrzyj boczek i wstaw do lodówki na noc.
  • Następnego dnia posiekaj cebulkę, przeciśnij czosnek przez praskę, a pora pokrój w bardzo drobną kosteczkę.
  • Na patelni uduś pora z cebulką i czosnkiem, dodaj ocet jabłkowy, chrzan i imbir, a pod koniec duszenia bułkę tartą i miód. Wymieszaj dokładnie. W boczku zrób kieszeń i nafaszeruj kieszeń podduszonym farszem. Zapiekaj w piekarniku aż się zrumieni.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix