zamknij

Boczek faszerowany

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Z czosnkiem w kieszonce
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSboczek faszerowany

Składniki

  • 1 kg  świeżego, chudego boczku
  • 1 cebula
  • kawałek  pora
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  świeżego utartego imbiru
  • 2 łyżki  chrzanu
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • 1-2 łyżki  miodu
  • 2 łyżki  octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1 łyżeczka  pieprzu
  • 3  liście laurowe
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
0
2

Sposób przygotowania:

  • Umyj boczek i osusz. W moździerzu utrzyj liść laurowy z solą, pieprzem i oliwą. Natrzyj boczek i wstaw do lodówki na noc.
  • Następnego dnia posiekaj cebulkę, przeciśnij czosnek przez praskę, a pora pokrój w bardzo drobną kosteczkę.
  • Na patelni uduś pora z cebulką i czosnkiem, dodaj ocet jabłkowy, chrzan i imbir, a pod koniec duszenia bułkę tartą i miód. Wymieszaj dokładnie. W boczku zrób kieszeń i nafaszeruj kieszeń podduszonym farszem. Zapiekaj w piekarniku aż się zrumieni.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

tvnpix