zamknij

Boczek faszerowany

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Z czosnkiem w kieszonce
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSboczek faszerowany

Składniki

  • 1 kg  świeżego, chudego boczku
  • 1 cebula
  • kawałek  pora
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  świeżego utartego imbiru
  • 2 łyżki  chrzanu
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • 1-2 łyżki  miodu
  • 2 łyżki  octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1 łyżeczka  pieprzu
  • 3  liście laurowe
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
0
2

Sposób przygotowania:

  • Umyj boczek i osusz. W moździerzu utrzyj liść laurowy z solą, pieprzem i oliwą. Natrzyj boczek i wstaw do lodówki na noc.
  • Następnego dnia posiekaj cebulkę, przeciśnij czosnek przez praskę, a pora pokrój w bardzo drobną kosteczkę.
  • Na patelni uduś pora z cebulką i czosnkiem, dodaj ocet jabłkowy, chrzan i imbir, a pod koniec duszenia bułkę tartą i miód. Wymieszaj dokładnie. W boczku zrób kieszeń i nafaszeruj kieszeń podduszonym farszem. Zapiekaj w piekarniku aż się zrumieni.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix