zamknij

Boczek faszerowany

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Z czosnkiem w kieszonce
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSboczek faszerowany

Składniki

  • 1 kg  świeżego, chudego boczku
  • 1 cebula
  • kawałek  pora
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  świeżego utartego imbiru
  • 2 łyżki  chrzanu
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • 1-2 łyżki  miodu
  • 2 łyżki  octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1 łyżeczka  pieprzu
  • 3  liście laurowe
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
0
2

Sposób przygotowania:

  • Umyj boczek i osusz. W moździerzu utrzyj liść laurowy z solą, pieprzem i oliwą. Natrzyj boczek i wstaw do lodówki na noc.
  • Następnego dnia posiekaj cebulkę, przeciśnij czosnek przez praskę, a pora pokrój w bardzo drobną kosteczkę.
  • Na patelni uduś pora z cebulką i czosnkiem, dodaj ocet jabłkowy, chrzan i imbir, a pod koniec duszenia bułkę tartą i miód. Wymieszaj dokładnie. W boczku zrób kieszeń i nafaszeruj kieszeń podduszonym farszem. Zapiekaj w piekarniku aż się zrumieni.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

tvnpix