zamknij

Brokuły inaczej

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wyglądają i smakują obłędnie
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: BBSbrokuly inaczej

Składniki

  • 1/2  brokuła
  • 1 puszka  ananasów w krążkach
  • 1 szklanka  mleka
  • 1,5 łyżki  mąki pszennej
  • 1,5 łyżki  masła
  •  gałka muszkatołowa
0
2

Sposób przygotowania:

  • Umyj brokuły, podziel je na różyczki. Włóż różyczki do garnka do parowania i uparuj brokuły al dente.
  • Na talerzykach rozłóż plastry ananasa, włóż różyczki brokułów do środka plastra.
  • Przygotuj sos beszamelowy. Podsmaż mąkę na maśle, dodaj mleko, zdejmij z ognia i bardzo dokładnie wymieszaj rózgą tak by nie powstały grudki. Następnie połóż ponownie na niedużym ogniu i szybko mieszając doprowadź do wrzenia.
  • Przypraw gałką muszkatołową. Na każdą różyczkę brokuła połóż po łyżce sosu beszamelowego. Podawaj jako przystawkę.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

lubię brokuły ,więc warto spróbowac

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      tvnpix