zamknij

Brokuły inaczej

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wyglądają i smakują obłędnie
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSbrokuly inaczej

Składniki

  • 1/2  brokuła
  • 1 puszka  ananasów w krążkach
  • 1 szklanka  mleka
  • 1,5 łyżki  mąki pszennej
  • 1,5 łyżki  masła
  •  gałka muszkatołowa
0
2

Sposób przygotowania:

  • Umyj brokuły, podziel je na różyczki. Włóż różyczki do garnka do parowania i uparuj brokuły al dente.
  • Na talerzykach rozłóż plastry ananasa, włóż różyczki brokułów do środka plastra.
  • Przygotuj sos beszamelowy. Podsmaż mąkę na maśle, dodaj mleko, zdejmij z ognia i bardzo dokładnie wymieszaj rózgą tak by nie powstały grudki. Następnie połóż ponownie na niedużym ogniu i szybko mieszając doprowadź do wrzenia.
  • Przypraw gałką muszkatołową. Na każdą różyczkę brokuła połóż po łyżce sosu beszamelowego. Podawaj jako przystawkę.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

lubię brokuły ,więc warto spróbowac

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      tvnpix