zamknij

Brownie

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia angielska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
martyna97
Autor przepisu:
"martyna97" inspiruje!
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: martyna97Brownie

Składniki

  • 200g czekolady gorzkiej
  • 120g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 90g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
0
6

Sposób przygotowania:

  • Czekoladę i masło rozpuść.
  • Dodaj jajka i wymieszaj.
  • Następnie przesiej mąkę, dodaj cukier i sól i połącz z masą czekoladową.
  • Foremkę o wymiarach 18x18 wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto.
  • Włóż je do piekarnika uprzednio nagrzanego do 170* i piecz ok. 30-40 min. Patyczek wbity w ciasto powinien być wilgotny, ale nie powinien być zbytnio oblepiony okruchami ciasta. Uważaj też, aby nie piec go za długo, bo je 'przesuszucie' i nie będzie już miało struktury typowej dla brownie. Smacznego! :)

 

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Przepis beznadziejny

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Chciałam bardzo podziękować za przepis, wyszło idealne brownie!:-) mieszkam w Irlandii od 12 nas i tu to ciasto jadłam po raz pierwszy,wyszło takie samo, jak znam na codzień:-) musiałam troszkę dłużej piec, ale tak jak napisałaś trzeba sprawdzać patyczkiem... Opadlo trochę przy sprawdzaniu, ale taka jest uroda brownie-Niebo w gębie!!:-)... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Pysznie czekoladowe brownie, zawsze kupuję gotowe na tygodniu amerykańskim w Lidlu, jest super, musze też zrobić sama :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Nie wyszedl mi :(

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Dlaczego w tym nie ma proszku do pieczenia. Mi wgl nie urosło.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      bo ma byc bardzo cienkie

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Champion cyklistów Przepis 16

                          Champion cyklistów

                          Niebanalna szarlotka

                          Gulasz z kopytkami Przepis 197

                          Gulasz z kopytkami

                          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                          Puszyste ego Przepis 14

                          Puszyste ego

                          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                          Śledzie Kasi Klich
                          Przepis 34

                          Śledzie Kasi Klich

                          Śledź o korzennym posmaku

                          Grillowany ser halloumi Przepis 41

                          Grillowany ser halloumi

                          Najlepszy podany z figami i orzechami

                          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                          Kotlety mielone na ostro

                          Nowa wersja znanego dania

                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                          Atletyczny kurczak Przepis 20

                          Atletyczny kurczak

                          Pomysł na lekkie drugie danie

                          tvnpix