zamknij

Brownie

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia angielska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
martyna97
Autor przepisu:
"martyna97" inspiruje!
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: martyna97Brownie

Składniki

  • 200g czekolady gorzkiej
  • 120g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 90g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
0
6

Sposób przygotowania:

  • Czekoladę i masło rozpuść.
  • Dodaj jajka i wymieszaj.
  • Następnie przesiej mąkę, dodaj cukier i sól i połącz z masą czekoladową.
  • Foremkę o wymiarach 18x18 wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto.
  • Włóż je do piekarnika uprzednio nagrzanego do 170* i piecz ok. 30-40 min. Patyczek wbity w ciasto powinien być wilgotny, ale nie powinien być zbytnio oblepiony okruchami ciasta. Uważaj też, aby nie piec go za długo, bo je 'przesuszucie' i nie będzie już miało struktury typowej dla brownie. Smacznego! :)

 

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Przepis beznadziejny

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Chciałam bardzo podziękować za przepis, wyszło idealne brownie!:-) mieszkam w Irlandii od 12 nas i tu to ciasto jadłam po raz pierwszy,wyszło takie samo, jak znam na codzień:-) musiałam troszkę dłużej piec, ale tak jak napisałaś trzeba sprawdzać patyczkiem... Opadlo trochę przy sprawdzaniu, ale taka jest uroda brownie-Niebo w gębie!!:-)... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Pysznie czekoladowe brownie, zawsze kupuję gotowe na tygodniu amerykańskim w Lidlu, jest super, musze też zrobić sama :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Nie wyszedl mi :(

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Dlaczego w tym nie ma proszku do pieczenia. Mi wgl nie urosło.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      bo ma byc bardzo cienkie

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                          Włoska potrawa w polskim wydaniu

                          Ryba w curry Przepis 15

                          Ryba w curry

                          Indie na talerzu

                          Atletyczny kurczak Przepis 20

                          Atletyczny kurczak

                          Pomysł na lekkie drugie danie

                          Chleb orzechowy Przepis 112

                          Chleb orzechowy

                          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                          Szaszłyki wyborne Przepis 59

                          Szaszłyki wyborne

                          Nie tylko na sezon grillowy

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich
                          Przepis 66

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich

                          Wytworna wersja pospolitego warzywa

                          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                          Sałatka z marynowanymi grzybami

                          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                          Knedle ze śliwkami

                          Przepis na słodki obiad

                          tvnpix