zamknij

Brownie

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Przemycamy witaminy do ciasta
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: DDTVN/East NewsBrownie

Składniki

  • 150 g gorzkiej czekolady, połamanej na kawałki
  • 100 g masła
  • 4 jajka
  • 5-6 łyżek cukru
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 5-6 łyżek mąki pszennej
  • 110 g mielonych migdałów
  • 1/2 filiżanki orzechów włoskich, posiekanych
  • 1 filiżanka tartych buraków
0
0

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C.
  • Natłuść prostokątną blachę do pieczenia odrobiną masła i wyłóż papierem do pieczenia średniej wielkości.
  • Na małym ogniu, w garnku o grubym dnie, rozpuść czekoladę i masło, odstaw aby przestygło.
  • W misce lekko ubij jajka z cukrem (nie na puszystą pianę). Dodaj wanilię, mąkę, migdały, orzechy włoskie, tartego buraka i rozpuszczoną czekoladę.
  • Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
  • Przelej do przygotowanej formy do pieczenia. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 20-25 minut. Wyjmij i odstaw do ostygnięcia. Oprósz cukrem pudrem i pokrój w kwadraty.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

tvnpix