zamknij

Brownie

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Przemycamy witaminy do ciasta
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsBrownie

Składniki

  • 150 g gorzkiej czekolady, połamanej na kawałki
  • 100 g masła
  • 4 jajka
  • 5-6 łyżek cukru
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 5-6 łyżek mąki pszennej
  • 110 g mielonych migdałów
  • 1/2 filiżanki orzechów włoskich, posiekanych
  • 1 filiżanka tartych buraków
0
0

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C.
  • Natłuść prostokątną blachę do pieczenia odrobiną masła i wyłóż papierem do pieczenia średniej wielkości.
  • Na małym ogniu, w garnku o grubym dnie, rozpuść czekoladę i masło, odstaw aby przestygło.
  • W misce lekko ubij jajka z cukrem (nie na puszystą pianę). Dodaj wanilię, mąkę, migdały, orzechy włoskie, tartego buraka i rozpuszczoną czekoladę.
  • Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
  • Przelej do przygotowanej formy do pieczenia. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 20-25 minut. Wyjmij i odstaw do ostygnięcia. Oprósz cukrem pudrem i pokrój w kwadraty.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

tvnpix