zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Brownie

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis na ciasto z polewą
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Autor: mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/Brownie

Składniki

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 225 g masła Lurpak(klasyczne)
  • 3 jajka
  • łyżka cukru waniliowego
  • 135 g mąki
  • 270 g cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 100 g masła Lurpak (klasyczne) na polewe
  • 4 łyżki wody
  • 2 łyzki cukru
  • 3 łyzki kakao
0
4

Sposób przygotowania:

Ciasto:

Piekarnik rozgrzewamy do 180*C Czekoladę łamiemy na kostki. Masło kroimy w kostkę.

Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę wraz z masłem, ciągle mieszając.

Jajka miksujemy razem z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i solą. Do jajek wlewamy przestudzoną masę czekoladową, chwile mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy po chwili przesianą mąkę. Całość mieszamy rózgą do momentu połączania się składników.

Wylewamy ciacho na formę wyłożoną papierem do pieczenia (20x30) i pieczemy na środkowej półce przez ok 30 minut.

Polewa:

Do rondelka wlewamy 4 łyżki wody, cukier i masło, gdy roztopi się masło dodajemy kakao, Całość intensywnie mieszamy. Polewamy lekko przestudzone ciasto.

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

tvnpix