zamknij

Brownie POP's

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Fun w kuchni gwarantowany
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Made with LoveBrawnie POP's

Składniki

  • brownie  przygotowany wcześniej (przepis poniżej)
  • patyczki  do lizaków (lub grubsze wykałaczki)
  • gorzka czekolada
  • pysypka lub lukier  do wyboru
0
2

Sposób przygotowania:

Przepis na 20 kulek

  • Wystudzone brownie, rozgnieć na drobne kawałki i zagnieć jak ciasto. Gdy masa jest zbyt sucha dodaj – 1-2 łyżki sera mascarpone i dopiero wtedy zagnieć
  • Z otrzymanej masy formuj równe kulki (z naszego przepisu powinno powstać około 20 kulek), które ukłóż na blasze i wstawiamy na około godzinę do lodówki
  • Kiedy kulki się chłodzą rozpuść 3-4 kostki czekolady w kąpieli wodnej (aby uniknąć przypalenia)
  • Po wyjęciu z lodówki, w każdą kulkę wbij umoczony w czekoladzie patyczek – zmniejszy to ryzyko zgubienia lizaka podczas jego jedzenia (a uwierzcie mi na słowo jest to bardzo przykry wypadek którego nie życzę nikomu z Was!). Po czym znów wstaw je do lodówki na około godzinę
  • Gdy lizaki się chłodzą, polecam przygotować czekoladę na polewę, posypki i lukry do dekoracji
  • Schłodzone lizaki maczaj w roztopionej czekoladzie (dobrze jest mieć przygotowany szeroki płaski nóż którym będziemy wyrównywać polewę)
  • Dokładnie pokrytego polewą lizaka posyp/zanurzy w posypkach, cukrach i wszelkich cukierniczych cudach, według własnego upodobania i odstaw do wyschnięcia

* jeżeli bardziej lubiecie białą lub mleczną czekoladę możecie jej używać

* przyda się również: kawałek styropianu (chociaż ostatnio używaliśmy opakowania po jajkach) w który można będzie wbić gotowe ale nadal mokre lizaki szeroki nóż do wyrównywania polewy celofan i wstążka

Zobacz jak zrobić Brownie

- podstawowe ciasto do tegoprzepisu:

 

 

 

 

 

* Przepis od Made with Love- organizatora Urban Market


Urban Market - sobota 20.04.2013 w 1500m2, ul. Solec 18 >>> Sprawdź szczegóły

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix