zamknij

Brownie POP's

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Fun w kuchni gwarantowany
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Made with LoveBrawnie POP's

Składniki

  • brownie  przygotowany wcześniej (przepis poniżej)
  • patyczki  do lizaków (lub grubsze wykałaczki)
  • gorzka czekolada
  • pysypka lub lukier  do wyboru
0
2

Sposób przygotowania:

Przepis na 20 kulek

  • Wystudzone brownie, rozgnieć na drobne kawałki i zagnieć jak ciasto. Gdy masa jest zbyt sucha dodaj – 1-2 łyżki sera mascarpone i dopiero wtedy zagnieć
  • Z otrzymanej masy formuj równe kulki (z naszego przepisu powinno powstać około 20 kulek), które ukłóż na blasze i wstawiamy na około godzinę do lodówki
  • Kiedy kulki się chłodzą rozpuść 3-4 kostki czekolady w kąpieli wodnej (aby uniknąć przypalenia)
  • Po wyjęciu z lodówki, w każdą kulkę wbij umoczony w czekoladzie patyczek – zmniejszy to ryzyko zgubienia lizaka podczas jego jedzenia (a uwierzcie mi na słowo jest to bardzo przykry wypadek którego nie życzę nikomu z Was!). Po czym znów wstaw je do lodówki na około godzinę
  • Gdy lizaki się chłodzą, polecam przygotować czekoladę na polewę, posypki i lukry do dekoracji
  • Schłodzone lizaki maczaj w roztopionej czekoladzie (dobrze jest mieć przygotowany szeroki płaski nóż którym będziemy wyrównywać polewę)
  • Dokładnie pokrytego polewą lizaka posyp/zanurzy w posypkach, cukrach i wszelkich cukierniczych cudach, według własnego upodobania i odstaw do wyschnięcia

* jeżeli bardziej lubiecie białą lub mleczną czekoladę możecie jej używać

* przyda się również: kawałek styropianu (chociaż ostatnio używaliśmy opakowania po jajkach) w który można będzie wbić gotowe ale nadal mokre lizaki szeroki nóż do wyrównywania polewy celofan i wstążka

Zobacz jak zrobić Brownie

- podstawowe ciasto do tegoprzepisu:

 

 

 

 

 

* Przepis od Made with Love- organizatora Urban Market


Urban Market - sobota 20.04.2013 w 1500m2, ul. Solec 18 >>> Sprawdź szczegóły

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

tvnpix