zamknij

Brownie z gorzkiej czekolady

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ekipa hotelu Westin - Turkawka, Kornacki, Jakubowski
Autor przepisu:
I suszonych owoców
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Robert SłuszniakBrownie Westin SuperFoods
0
5

Sposób przygotowania:

  • Rozpuść masło. Do gorącego masła dodaj czekoladę, a po jej rozpuszczeniu dodaj kakao. Mieszaj i dodaj resztę składników.
  • Ciasto o jednolitej konsystencji przełóż do formy do pieczenia wyłożonej pergaminem i piecz w około 170-180°c do powstania cienkiej skorupki. Wyjmij z pieca i pozostaw do przestudzenia, pokrój na porcje i ułóż na talerzach.
  • Żeby zrobić sos jogurtowo-miodowy, jogurt naturalny wymieszaj z miodem.

Szef cukierni Adam Jakubowski z hotelu Westin w Warszawie zaproponował wam ten przepis. Szukaj jego kreacji na www.akademia-kulinarna.pl.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

No właśnie a o składnikach zapomnieli

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      a gdzie te składniki

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Carpaccio z buraków Kasi Klich
          Przepis 66

          Carpaccio z buraków Kasi Klich

          Wytworna wersja pospolitego warzywa

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

          Kanapki ze smażoną makrelą

          Idealne na śniadanie lub kolację

          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

          Kotlety mielone na ostro

          Nowa wersja znanego dania

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

          Efektowne i proste danie

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          tvnpix