zamknij

Brownie z malinami

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
I konfiturą z płatków róży
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Anna Urbańska/SPOT PoznańBrownie z malinami i konfiturą z płatków róży

Składniki

  • 110 g niesolonego masła + odrobina do wysmarowania formy
  • 150 g ciemnej 70% czekolady
  • 60 g cukru
  • 30 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 3 jajka
  • 50 g ciemnego cukru trzcinowego
  • 250 g malin
  • pół słoiczka konfitury z płatków róży
0
0

Sposób przygotowania:

Składniki na okrągłą formę 20cm

  • Nagrzej piekarnik do 180'C, kratkę do pieczenia umieść w 1/3 wysokości od góry. Nasmaruj formę  masłem.
  • Rozpuść masło w rondelku na małym ogniu, wkrusz czekoladę, dokładnie wymieszaj. Gdy się połączą odstaw by przestygły.
  • W misce wymieszaj biały cukier, mąkę, sól i jajka.
  • Do mieszaniny czekolady z masłem dodaj cukier trzcinowy. Wymieszaj i dodaj do ciasta. Ponownie wymieszaj.
  • Przelej całość do formy, wygładź wierzch. Dodaj maliny lekko zanurzając je w cieście i łyżeczką płatki konfitury.
  • Wstaw do piekarnika i piecz przez 25 minut. Ciasto najlepiej jeść schłodzone.

Możesz udekorować świeżymi płatkami róży.

 

Przepis był realizowany w ramach warsztatów „Słodycze na lato” organizowanego przez Akademię SPOT w Poznaniu.

Prowadzący warsztaty: Anna Urbańska - pasjonatka gotowania i pieczenia, szukająca nowych smaków i nietypowych rozwiązań kulinarnych.  Od 2009 roku prowadzi blogwww.teatrgotowania.blox.pl.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

tvnpix