zamknij

Brownie z malinami

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
I konfiturą z płatków róży
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Anna Urbańska/SPOT PoznańBrownie z malinami i konfiturą z płatków róży

Składniki

  • 110 g niesolonego masła + odrobina do wysmarowania formy
  • 150 g ciemnej 70% czekolady
  • 60 g cukru
  • 30 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 3 jajka
  • 50 g ciemnego cukru trzcinowego
  • 250 g malin
  • pół słoiczka konfitury z płatków róży
0
0

Sposób przygotowania:

Składniki na okrągłą formę 20cm

  • Nagrzej piekarnik do 180'C, kratkę do pieczenia umieść w 1/3 wysokości od góry. Nasmaruj formę  masłem.
  • Rozpuść masło w rondelku na małym ogniu, wkrusz czekoladę, dokładnie wymieszaj. Gdy się połączą odstaw by przestygły.
  • W misce wymieszaj biały cukier, mąkę, sól i jajka.
  • Do mieszaniny czekolady z masłem dodaj cukier trzcinowy. Wymieszaj i dodaj do ciasta. Ponownie wymieszaj.
  • Przelej całość do formy, wygładź wierzch. Dodaj maliny lekko zanurzając je w cieście i łyżeczką płatki konfitury.
  • Wstaw do piekarnika i piecz przez 25 minut. Ciasto najlepiej jeść schłodzone.

Możesz udekorować świeżymi płatkami róży.

 

Przepis był realizowany w ramach warsztatów „Słodycze na lato” organizowanego przez Akademię SPOT w Poznaniu.

Prowadzący warsztaty: Anna Urbańska - pasjonatka gotowania i pieczenia, szukająca nowych smaków i nietypowych rozwiązań kulinarnych.  Od 2009 roku prowadzi blogwww.teatrgotowania.blox.pl.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

tvnpix