zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Bruschetta z krewetkami

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
simply cooking
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://dominikbe.blogspot.com/Bruschetta z krewetkami

Składniki

  • 16 krewetek
  • 2 kromki chleba
  • 1 słodki pomidor
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka liści bazylii
  • 50 ml oliwy
  • szczypta soli i pieprzu
0
0

Sposób przygotowania:

  • Na patelni roztapiamy łyżkę masła.
  • Podduszamy na nim przez chwilę pokrojoną cebulę, dorzucamy krewetki i posiekany czosnek, pieprz, sól, smażymy przez minutę, odstawiamy.
  • Pomidora kroimy w niewielką kostkę, skrapiamy oliwą, posypujemy pieprzem, dodajemy podarte liście bazylii, sól i mieszamy.
  • Chleb opiekamy w dowolny sposób i nacieramy przekrojonym ząbkiem czosnku.
  • Na grzanki nakładamy warstwę pomidorów a na pomidorach układamy krewetki. Skrapiamy oliwą.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wyglada niezle, polabym to slodko -lekko ostrym sosem

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      tvnpix