zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Bruschetta z łososiem i avocado z sosem mango

Przepis konkursowy

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 2 Ilość porcji
remkowski
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: cuisinederemi.blogspot.comBruschetta z łososiem i avocado z sosem mango Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 2 grube kromki chleba
  • 50 g łososia wędzonego
  • Pół avocado
  • garść roszponki
  • masło solone Lurpak
  • 1/3 mango
  • 2 łyżki słodkiego białego wina
0
6

Sposób przygotowania:

  • Kromki chleba grillujemy (np. na patelni bez dodatku tłuszczu) i jeszcze ciepłe smarujemy masłem solonym Lurpak
  • Na masło kładziemy roszponkę, a na nią naprzemiennie łososia i avocado
  • Mango ugniatamy widelcem z białym winem (np. Tokaj) i tak powstałym sosem polewamy bruschettę

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Moja żonka dziś mi zaserwowała to na obiadek, naprawde bardzo dobre danie. :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      dietetycznie, stylowo, pysznie!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

          Gulasz z fasolki z zielonym chili

          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

          Carpaccio z buraków Kasi Klich
          Przepis 66

          Carpaccio z buraków Kasi Klich

          Wytworna wersja pospolitego warzywa

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Tatar ze śledzia
          Przepis 13

          Tatar ze śledzia

          Rybna poezja na kromce pumpernikla

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          tvnpix