zamknij

Bruschetta z mozzarellą i śliwkami

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | tofu Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Słodko i wytrawnie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsBruschetta z mozzarellą i śliwkami

Składniki

  • kilka kromek dobrej jakości chleba
  • 1 Mozzarella
  • 6 śliwek (najlepiej węgierek)
  • 200 ml octu balsamicznego
  • kilka listków bazylii
  • 1 łyżka orzechów piniowych
  • odrobina oliwy extra virgin
  • odrobina sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • W rondelku doprowadź ocet balsamiczny do wrzenia, na małym ogniu gotuj do zredukowania (do ok. 10 min).
  • Na suchej patelni podpraż piniole, „podpiecz” kromki chleba z obu stron do chrupkości (można użyć patelni grillowej).
  • Do zredukowanego balsamico, którego konsystencja powinna przypominać syrop, dodaj ćwiartki śliwek. Gotuj 3 minuty.
  • Listki bazylii porwij. Gotowy, opieczony chleb skrop oliwą. Ułóż na kromkach plasterki mozzarelli, obsyp piniolami.
  • Delikatnie ułóż ciepłe śliwki na serze, po czym bruschetty posól i dopraw pieprzem, obsyp bazylią.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

tvnpix