zamknij

Bruschetta z pastą budwigową

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Przepis Moniki Mrozowskiej
Ugotowałem to!14
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Bruschetta z pastą budwigową wg Moniki Mrozowskiej

Składniki

  • 150 g  dowolnego twarogu
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/3 szklanki szklanki oleju lnianego budwigowego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • szczypta bazylii
  • do smaku sól i pieprz
  • 3 łyżki soku cytrynowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • szczypta oregano
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 bułki pszenne lub chleb orkiszowy lub razowy
  • kilka listków świeżej bazylii
0
11

Sposób przygotowania:

  • Twaróg zmiksuj z jogurtem, olejem lnianym i poszatkowaną bazylią
  • Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku
  • Kromki chleba podpiecz na suchej patelni i natrzyj czosnkiem. Pomidory pokrój w drobną kosteczkę i wymieszaj z oliwą i oregano
  • Grzanki posmaruj pastą i połóż pokrojone pomidory z oregano

 

 

 

Dodaj bazylię do dekoracji >>>> Zobacz świeże zioła przez cały rok

Zobacz inne przepisy Moniki Mrozowskiej:

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

tvnpix