zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Bruschetta z pastą z sera grana padano z wędzonym łososiem i melisą

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://www.kulinarny-blog.plBruschetta z pastą z sera grana padano z wędzonym łososiem i melisą

Składniki

  • 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa
  • 1 łyżka masła
  • 25 g orzechów włoskich
  • 35 g sera grana padano
  • 80 g wędzonego łososia
  • 4 gałązki melisy
  • 1/3 łyżeczki musztardy Dijon
  • 4 pomidory koktajlowe
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
0
2

Sposób przygotowania:

  • Kromki pieczywa pełnoziarnistego smarujemy masłem i wkładamy do rozgrzanego do 180 St. C piekarnika. Zapiekamy około 10-15 minut aż grzanki nabiorą rumianego koloru.
  • Orzechy włoskie drobno siekamy. Ser grana padano trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
  • W moździerzu ucieramy gałązki melisy z 2 łyżkami oliwy z oliwek do momentu uzyskania pasty o jednolitej konsystencji.
  • W naczyniu łączymy utartą z oliwą melisę, starty ser oraz rozdrobnione orzechy włoskie. Dodajemy pieprz, najlepiej świeżo zmielony oraz 1/3 łyżeczki musztardy dijon dla zaostrzenia smaku pasty.
  • Na przygotowanych wcześniej grzankach układamy pastę z orzechów i sera. Na niej układamy cząstki pomidorów koktajlowych oraz zwinięte w różyczkę paski wędzonego łososia.
  • Całość dekorujemy listkami melisy oraz posypujemy startym serem grana padano. Serdecznie polecam!

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

tvnpix