zamknij

Bruschetty ze szparagami i pomidorami

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
to wykwintna i bardzo prosta przekąska!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Dzień Dobry TVNBruschetty ze szparagami i pomidorami

Składniki

  • 8 białych i zielonych szparag
  • 2 pomidory malinowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 kromki chleba
  • garść natki pietruszki
  • garść orzechów włoskich
  • garść płatków migdałowych
  • garść orzechów nerkowca
  • 4 łyżeczki oliwy z oliwek
  • do smaku sól i pieprz
0
2

Sposób przygotowania:

  • Szparagi ugotuj pozbywając się wcześniej twardych końców, następnie pokrój w 1 cm kawałki.
  • Pomidory pokrój w kostkę i wymieszaj ze szparagami, natką pietruszki i posiekanym czosnkiem.
  • Orzechy podpraż na patelni posiekaj i wymieszaj.
  • Kromki chleba polej oliwą i zgriluj wyłóż na nie pomidorowo szparagowa sałatkę, posyp orzechami.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

tvnpix