zamknij

Bruschetty ze szparagami i pomidorami

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
to wykwintna i bardzo prosta przekąska!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Dzień Dobry TVNBruschetty ze szparagami i pomidorami

Składniki

  • 8 białych i zielonych szparag
  • 2 pomidory malinowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 kromki chleba
  • garść natki pietruszki
  • garść orzechów włoskich
  • garść płatków migdałowych
  • garść orzechów nerkowca
  • 4 łyżeczki oliwy z oliwek
  • do smaku sól i pieprz
0
2

Sposób przygotowania:

  • Szparagi ugotuj pozbywając się wcześniej twardych końców, następnie pokrój w 1 cm kawałki.
  • Pomidory pokrój w kostkę i wymieszaj ze szparagami, natką pietruszki i posiekanym czosnkiem.
  • Orzechy podpraż na patelni posiekaj i wymieszaj.
  • Kromki chleba polej oliwą i zgriluj wyłóż na nie pomidorowo szparagowa sałatkę, posyp orzechami.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

tvnpix