zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Bułka "Wąsacz"

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: www.ostranaslodko.blogspot.comBułka "Wąsacz" Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 1  pełnoziarnista bułka z dynią i serem
  • 2 szt ziarnistego pieprzu
  • 1  jajko
  • 1 łyżka majonezu
  • 20 g kremowego serka
  • 1  por
  • 1  papryka
  • 20 g kukurydzy
  • 2 plasterki wędliny
  • 1  pomidor
  • 1  groszek ptysiowy
0
3

Sposób przygotowania:

  • Bułkę rozcinamy na 2 części
  • Obydwie części smarujemy serkiem
  • Na spód kładziemy plasterek wędliny. Następnie paprykę ( wykorzystujemy spodnią częśc papryki)
  • Pomiędzy wędlinkę a paprykę wkładamy kukurydzę tworząc ząbki ( możemy "przyklejac " ją na serku )
  • Z wierzchołków jajka tworzymy oczy, a z ziarenek pieprzu źrenice
  • Przykrywamy delikatnie drugą częścią bułki. Jako nosek dodajemy groszek ptysiowy. Czapeczkę tworzymy z pomidorami posmarowanego majonezem lob sosem. Za wąsy posłużą nam części pora. I gotowe!

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

potwornie wygląda

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      tvnpix