zamknij

Bułka z mięsem i kurkami

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Nabita mięsem bułka to świetny dodatek do zup
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Bułka z mięsem i kurkami
Autor: DDTVNBułka z mięsem i kurkami

Składniki

  • 1 kg mąki
  • 2 piersi z kurczaka
  • 200 g kurek
  • 1 dymka
  • 100 g sera pleśniowego
  • 300 ml wody
  • 200 ml oleju
  • 150 ml mleka
  • 75 g drożdży
  • 40 g cukru
  • 30 g soli
0
3

Sposób przygotowania:

  • Do miski wrzuć mąkę, wodę, olej, mleko, drożdże, cukier oraz sól.
  • Wymieszaj składniki i wyrób ciasto drożdżowe.
  • Następnie odstaw do wyrośnięcia. Później ulep z ciasta okrągłe bułeczki.
  • Gotowe bułki piecz w piekarniku w temp. 170 stopni.
  • Następnie wydrąż z nich środek.
  • Następnie przygotuj farsz. Pierś kurczaka przesmaż na patelni, pokrój w kostkę.
  • Kurki przesmaż krótko na maśle, dodaj kurczaka, cebulkę i ser.
  • Takim farszem wypełnij bułeczki. Zapiecz je w piekarniku przez chwilę. Najlepiej podawaj z zimną zupą pomidorową.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

tvnpix