zamknij

Bułka z mięsem i kurkami

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Nabita mięsem bułka to świetny dodatek do zup
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Bułka z mięsem i kurkami
Autor: DDTVNBułka z mięsem i kurkami

Składniki

  • 1 kg mąki
  • 2 piersi z kurczaka
  • 200 g kurek
  • 1 dymka
  • 100 g sera pleśniowego
  • 300 ml wody
  • 200 ml oleju
  • 150 ml mleka
  • 75 g drożdży
  • 40 g cukru
  • 30 g soli
0
3

Sposób przygotowania:

  • Do miski wrzuć mąkę, wodę, olej, mleko, drożdże, cukier oraz sól.
  • Wymieszaj składniki i wyrób ciasto drożdżowe.
  • Następnie odstaw do wyrośnięcia. Później ulep z ciasta okrągłe bułeczki.
  • Gotowe bułki piecz w piekarniku w temp. 170 stopni.
  • Następnie wydrąż z nich środek.
  • Następnie przygotuj farsz. Pierś kurczaka przesmaż na patelni, pokrój w kostkę.
  • Kurki przesmaż krótko na maśle, dodaj kurczaka, cebulkę i ser.
  • Takim farszem wypełnij bułeczki. Zapiecz je w piekarniku przez chwilę. Najlepiej podawaj z zimną zupą pomidorową.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

tvnpix