zamknij

Buraczki na ciepło

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wszystkie smaki buraka
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Anna KrasuckaBuraczki na ciepło

Składniki

  • 2  buraki
  •  olej z pestek dyni
  • 1 szalotka
  •  świeżo mielony pieprz
  •  sól
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kilka listków świeżej bazylii
  •  pestki dyni
0
0
Sposób przygotowania
  • Buraki wyszczotkuj i nie obieraj. Ugotuj w całości. Wyjmij z wody, obierz ze skórki, pokrój w cienkie plastry lub w kostkę i włóż do miski.
  • Jeszcze ciepłe buraczki polej olejem z pestek dyni.
  • Drobno pokrój szalotkę i dodaj do buraków.
  • Posyp pieprzem i szczyptą soli. Skrop sokiem z cytryny.
  • Sałatkę posyp świeżą bazylią i uprażonymi pestkami dyni.

 

Autorską przepisu jest Anna Krasucka (doradca żywieniowy), która jest założycielką Akademii Odżywiania dla Zdrowia „Pięć Smaków” www.piecsmakow.com.pl w ramach której prowadzi warsztaty zdrowego gotowania, wyjazdy prozdrowotne i wykłady. W Warszawie prowadzi konsultacje indywidualne.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

tvnpix