zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Buraki nadziewane sałatką z gruszki, orzechów i sera pleśniowego

Przepis konkursowy

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Planeta Smaku
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Autor: http://planeta-smaku.blogspot.com/Buraki nadziewane sałatką z gruszki, orzechów i sera pleśniowego

Składniki

  • 2 średniej wielkości buraki
  • 100 g sera Castello
  • garść orzechów włoskich
  • 1 gruszka
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
0
11

Sposób przygotowania:

  • Buraki ugotować do miękkości. Obrać, ostudzić. Z każdego odkroić od spodu plaster, by stabilnie ustawić buraka na talerzu.
  • Przy pomocy noża delikatnie wydrążyć środek każdego buraka, odłożyć go na bok. Gruszkę obrać. Wydrążone środki buraka, gruszkę i ser pleśniowy pokroić w kostkę. Posypać orzechami włoskimi. Polać oliwą i octem balsamicznym, dobrze wymieszać.
  • Sałatkę nałożyć do wydrążonych buraków. Pozostałą część ułożyć na talerzu obok.

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
doschrupania

Faszerowane buraki!!!
Genialne!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      klarnecik

      POLECAM GŁOSUJCIE!!!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          klarnecik

          najlepsza sałatka na ziemii polecam!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

              Gulasz z fasolki z zielonym chili

              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

              Podany na delikatnym puree

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

              Krem z brokułów z łososiem

              Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 313

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

              Efektowne i proste danie

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Przysmak młodości Przepis 137

              Przysmak młodości

              Kanapka idealna!

              tvnpix