zamknij

Buraki w cieście

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wyjątkowy sposób podania znanego warzywa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNBuraki w cieście

Składniki

  • 1 opakowanie buraków mrożonych puree
  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 50 g kakao
  • 150 g cukru
  • 3 jajka
  • 100 ml oleju
  • 100 ml maślanki
  • 300 g sera mascarpone
  • 150 g wiśni w syropie
  •  cukier waniliowy
0
0
  • Wszystkie suche składniki połącz razem, dodaj puree buraczane i na koniec wszystkie mokre składniki.
  • Wymieszaj i wylej do tortownicy. Piecz ok. 30 min. w 180 st. C.
  • Po upieczeniu przybierz serkiem mascarpone wymieszanym z cukrem wanilinowym i wiśniami.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

świetny pomysł, mam zamiar zrobić

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      tvnpix