zamknij

Burger wegetariański wg Pawła Rumińskiego i Reni Jusis

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Smaczny i zdrowy burger dla zwolenników RAWdiety.
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Burger wegetariański wg Pawła Rumińskiego i Reni Jusis

Składniki

  • szczypta bazylii
  • 1 bio ogórek kiszony
  • 4 liście sałaty
  • 1 opakowanie serka śmietankowego (najlepiej z dodatkiem orzechów)
  • 3 łyżki bio ketchupu
  • do smaku sól i pieprz
  • szczypta papryki słodkiej
  • szczypta rozmarynu
  • szczypta szałwii
  • szczypta oregano
  • 4 kromki chrupiącego chlebka (najlepiej z burakami)
  • 1 ząbek bio czosnku
  • 1/4 szklanki bio siemienia lnianego
  • 1/2 szklanki bio pestek słonecznika
  • 1/2 jabłka
  • 1/2 szklanki bio pestek dyni
  • 1 bio pomidor
  • 1 bio papryka czerwona
  • 1 bio cebula czerwona
0
1

Sposób przygotowania :

Wszystkie składniki poza siemieniem lnianym zblenduj na prawie gładką masę, dodajsiemię lniane i wymieszaj łyżką. Następnie uformuj burgery i włóż do dehydratora (suszarki do warzyw i owoców) na ok 8-10h (do uzyskania pożądanej miękkości - stopnia wysuszenia). Chlebki podmaruj z jednej strony śmietankowym serkiem. Następnie połóż liść sałaty, następnie burgera i posmaruj keczupem raw. Na koniec dodaj ulubione warzywa (bio pomidor, ogórek kiszony, zielony, paprykę czerwoną, zieloną, kiełki itp.)

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

drugi bio komentarz

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Mam za mało bioproduktów
      na ten przepis, chyba jednak zrezygnuję.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

          Pomidorki z karmelem i lodami

          Deserowa wersja pomidora

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Kaczka pływaczka Przepis 30

          Kaczka pływaczka

          Kaczka i ziemniaki na słodko

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          tvnpix