zamknij

Burger z indyka z sałatką colesław

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
I boczniakami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: DDTVN/East NewsBurger z indyka z sałatką colesław

Składniki

  • 400 g piersi z indyka
  • 200 g udźca z indyka
  • 1 kapusta młoda
  • 1 marchewka
  • 2 jjabłka zielone
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1 cebula dymka
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 śmietana kwaśna
  • sok z 1 cytryny
  • do smaku sól i pieprz
  • garść boczniaków
0
0

Sposób przygotowania:

  • Jabłka pokrój w drobną kostkę i zalej sokiem z cytryny.
  • Dodaj poszatkowaną kapustę młodą, pokrojoną drobno marchewkę młodą, cebulę dymkę.
  • Śmietanę połącz z chrzanem, musztardą, octem jabłkowym oraz przyprawami, powstanie sos, którym zalej składniki sałatki.
  • Boczniaki skrop oliwą, ułóż plasterki czosnku i wstaw do mocno nagrzanego piekarnika blaszkami do góry. Piecz, aż uzyskają piękny złoty kolor.
  • Mięso z indyka zmiel w maszynce do mięs. Dopraw solą, pieprzem. Smaruj z wierzchu olejem. Burgery obsmaż na patelni i dopiecz w piekarniku. Podawaj z boczniakami i sałatką colesław.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

tvnpix