zamknij

Burger z indyka z sałatką colesław

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
I boczniakami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: DDTVN/East NewsBurger z indyka z sałatką colesław

Składniki

  • 400 g piersi z indyka
  • 200 g udźca z indyka
  • 1 kapusta młoda
  • 1 marchewka
  • 2 jjabłka zielone
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1 cebula dymka
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 śmietana kwaśna
  • sok z 1 cytryny
  • do smaku sól i pieprz
  • garść boczniaków
0
0

Sposób przygotowania:

  • Jabłka pokrój w drobną kostkę i zalej sokiem z cytryny.
  • Dodaj poszatkowaną kapustę młodą, pokrojoną drobno marchewkę młodą, cebulę dymkę.
  • Śmietanę połącz z chrzanem, musztardą, octem jabłkowym oraz przyprawami, powstanie sos, którym zalej składniki sałatki.
  • Boczniaki skrop oliwą, ułóż plasterki czosnku i wstaw do mocno nagrzanego piekarnika blaszkami do góry. Piecz, aż uzyskają piękny złoty kolor.
  • Mięso z indyka zmiel w maszynce do mięs. Dopraw solą, pieprzem. Smaruj z wierzchu olejem. Burgery obsmaż na patelni i dopiecz w piekarniku. Podawaj z boczniakami i sałatką colesław.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

tvnpix