zamknij

Burger z indyka z sałatką colesław

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
I boczniakami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsBurger z indyka z sałatką colesław

Składniki

  • 400 g piersi z indyka
  • 200 g udźca z indyka
  • 1 kapusta młoda
  • 1 marchewka
  • 2 jjabłka zielone
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1 cebula dymka
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 śmietana kwaśna
  • sok z 1 cytryny
  • do smaku sól i pieprz
  • garść boczniaków
0
0

Sposób przygotowania:

  • Jabłka pokrój w drobną kostkę i zalej sokiem z cytryny.
  • Dodaj poszatkowaną kapustę młodą, pokrojoną drobno marchewkę młodą, cebulę dymkę.
  • Śmietanę połącz z chrzanem, musztardą, octem jabłkowym oraz przyprawami, powstanie sos, którym zalej składniki sałatki.
  • Boczniaki skrop oliwą, ułóż plasterki czosnku i wstaw do mocno nagrzanego piekarnika blaszkami do góry. Piecz, aż uzyskają piękny złoty kolor.
  • Mięso z indyka zmiel w maszynce do mięs. Dopraw solą, pieprzem. Smaruj z wierzchu olejem. Burgery obsmaż na patelni i dopiecz w piekarniku. Podawaj z boczniakami i sałatką colesław.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

tvnpix