Burger z indyka z sałatką colesław
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiI boczniakami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 400 g piersi z indyka
- 200 g udźca z indyka
- 1 kapusta młoda
- 1 marchewka
- 2 jjabłka zielone
- 1 łyżka chrzanu
- 1 cebula dymka
- 50 ml octu jabłkowego
- 1 łyżka cukru
- 1 śmietana kwaśna
- sok z 1 cytryny
- do smaku sól i pieprz
- garść boczniaków
0
0
Sposób przygotowania:
- Jabłka pokrój w drobną kostkę i zalej sokiem z cytryny.
- Dodaj poszatkowaną kapustę młodą, pokrojoną drobno marchewkę młodą, cebulę dymkę.
- Śmietanę połącz z chrzanem, musztardą, octem jabłkowym oraz przyprawami, powstanie sos, którym zalej składniki sałatki.
- Boczniaki skrop oliwą, ułóż plasterki czosnku i wstaw do mocno nagrzanego piekarnika blaszkami do góry. Piecz, aż uzyskają piękny złoty kolor.
- Mięso z indyka zmiel w maszynce do mięs. Dopraw solą, pieprzem. Smaruj z wierzchu olejem. Burgery obsmaż na patelni i dopiecz w piekarniku. Podawaj z boczniakami i sałatką colesław.
Przepis z "Dzień dobry TVN".
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.