zamknij

Burger z indyka z sałatką colesław

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
I boczniakami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsBurger z indyka z sałatką colesław

Składniki

  • 400 g piersi z indyka
  • 200 g udźca z indyka
  • 1 kapusta młoda
  • 1 marchewka
  • 2 jjabłka zielone
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1 cebula dymka
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 śmietana kwaśna
  • sok z 1 cytryny
  • do smaku sól i pieprz
  • garść boczniaków
0
0

Sposób przygotowania:

  • Jabłka pokrój w drobną kostkę i zalej sokiem z cytryny.
  • Dodaj poszatkowaną kapustę młodą, pokrojoną drobno marchewkę młodą, cebulę dymkę.
  • Śmietanę połącz z chrzanem, musztardą, octem jabłkowym oraz przyprawami, powstanie sos, którym zalej składniki sałatki.
  • Boczniaki skrop oliwą, ułóż plasterki czosnku i wstaw do mocno nagrzanego piekarnika blaszkami do góry. Piecz, aż uzyskają piękny złoty kolor.
  • Mięso z indyka zmiel w maszynce do mięs. Dopraw solą, pieprzem. Smaruj z wierzchu olejem. Burgery obsmaż na patelni i dopiecz w piekarniku. Podawaj z boczniakami i sałatką colesław.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

tvnpix