zamknij

Burger z wędzonym łososiem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia skandynawska Kuchnia | 4 Ilość porcji
I pęczakiem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Tata Studio/Arkadiusz ŚcichockiBurger z wędzonym łososiem i pęczakiem

Składniki

  • 1/2 kubka pęczaku
  • 200 g łososia wędzonego
  • 1 garść kolendry
  • 10 cm korzenia imbiru
  • 1 jajko
  • 4 gałązki cebulki - dymki
  • 4 bułki
  •  sok z cytryny
  •  oliwa do smażenia
0
4

 

Sposób przygotowania:

  • Pęczak ugotuj i ostudź.
  • Łososia zmiksuj z sokiem z cytryny, kolendrą, imbirem.
  • Pokrój dymkę, dodaj do masy z łososia.
  • Połącz masę z łososia z pęczakiem i jajkiem.
  • Uformuj 4 kotleciki. Usmaż.
  • Bułkę podgrzej, włóż burgera do środka bułki.
  • Zjedz z surowymi warzywami – pomidorem, sałatą, ogórkiem.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wow robi wrażenie, a z łososiem jeszcze nie robiłam, dobry pomysł ! dodałabym na koniec kilka kropli sosu hamburger albo chilli develey, bardzo smacznie się łączy z resztą, i dodaję nieco więcej ostrego ;)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      10 cm imbiru?:0 nie trujcie ludzi

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Zupa tajska Kasi Klich
          Przepis 14

          Zupa tajska Kasi Klich

          Ogień w gardle!

          Corpus delicti końca lata Przepis 211

          Corpus delicti końca lata

          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

          Tatar ze śledzia
          Przepis 13

          Tatar ze śledzia

          Rybna poezja na kromce pumpernikla

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

          Pizza godna królów

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

          Kolorowa samba warzywna

          Zdrowe i pyszne danie

          Wiśniowy drift Przepis 102

          Wiśniowy drift

          Sernik z sosem wiśniowym

          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

          Sarna w wielkim mieście

          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

          tvnpix