zamknij

Burgery

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia niemiecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Na zimno lub na ciepło
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Burgery
Autor: StockFood/AgencjaFree. Burgery

Składniki

  • 3-4 kromki chleba tostowego
  • 150 ml mleka
  • 1 cebula
  • 4-5 gałązek pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  •  sól
  •  świeżo mielony pieprz
  • 2-3 łyżki masła klarowanego
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Pieczywo namocz w mleku.
  • Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
  • Natkę umyj, wysusz, oberwij listki i drobno posiekaj.
  • Na patelni rozpuść masło i zeszklij cebulę z natką , około 3-4 minuty.
  • Zdejmij z patelni i odstaw do wystygnięcia.
  • Pieczywo odsącz dokładnie z mleka.
  • W misce wymieszaj mięso, jajka, pieczywo, cebulę, musztardę, paprykę.
  • Dopraw solą i pieprzem, ugniataj do otrzymania jednolitej masy.
  • Formuj kotleciki o średnicy 5 - 6 cm i smaż na rozgrzanym maśle klarowanym przez około 6-8 minut na złoty kolor.
  • Podawaj na ciepło lub na zimno.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

tvnpix