zamknij

Caldo Verde (Zielona Zupa)

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | szpinak Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Materiały promocjne Fit&EasyCaldo Verde (Zielona Zupa)

Składniki

  • 1 opakowanie Szpinaku Fit&Easy
  • 1 duża cebula
  • 2 ugotowane piersi z kurczaka lub wygotowane mięso rosołowe
  • 100g chorizo
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 zielona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 ziemniaki
  •  Jarmuż lub Roszponka Fit&Easy
  •  oliwa z oliwek
  •  sól
  •  pieprz
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  •  puszka fasoli w zalewie
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 1 litr wywaru z kurczaka
0
0
  • Na oliwie z oliwek podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę.
  • Następnie dodaj paprykę pokrojoną w paski oraz ziemniaki, chorizo, wędzoną paprykę i czosnek.
  • Duś 2 – 3 minuty.
  • Całość zalej wywarem lub rosołem i dodaj posiekaną młodą kapustę.
  • Gotuj do miękkości warzyw.
  • Pod koniec umieść w garnku pokrojony jarmuż i gotuj go około 3 minuty.
  • Jeżeli zupa jest Twoim zdaniem za mało treściwa, dodaj w tym samym czasie co jarmuż, fasolę z puszki.
  • Podawaj z posiekaną kolendrą.
  • W ostatniej minucie gotowania dodaj szpinak.

 

Przepis autorstwa Jaśka Kuronia

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

tvnpix