zamknij

Caldo Verde (Zielona Zupa)

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | szpinak Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Materiały promocjne Fit&EasyCaldo Verde (Zielona Zupa)

Składniki

  • 1 opakowanie Szpinaku Fit&Easy
  • 1 duża cebula
  • 2 ugotowane piersi z kurczaka lub wygotowane mięso rosołowe
  • 100g chorizo
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 zielona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 ziemniaki
  •  Jarmuż lub Roszponka Fit&Easy
  •  oliwa z oliwek
  •  sól
  •  pieprz
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  •  puszka fasoli w zalewie
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 1 litr wywaru z kurczaka
0
0
  • Na oliwie z oliwek podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę.
  • Następnie dodaj paprykę pokrojoną w paski oraz ziemniaki, chorizo, wędzoną paprykę i czosnek.
  • Duś 2 – 3 minuty.
  • Całość zalej wywarem lub rosołem i dodaj posiekaną młodą kapustę.
  • Gotuj do miękkości warzyw.
  • Pod koniec umieść w garnku pokrojony jarmuż i gotuj go około 3 minuty.
  • Jeżeli zupa jest Twoim zdaniem za mało treściwa, dodaj w tym samym czasie co jarmuż, fasolę z puszki.
  • Podawaj z posiekaną kolendrą.
  • W ostatniej minucie gotowania dodaj szpinak.

 

Przepis autorstwa Jaśka Kuronia

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

tvnpix