zamknij

Caldo Verde (Zielona Zupa)

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | szpinak Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Materiały promocjne Fit&EasyCaldo Verde (Zielona Zupa)

Składniki

  • 1 opakowanie Szpinaku Fit&Easy
  • 1 duża cebula
  • 2 ugotowane piersi z kurczaka lub wygotowane mięso rosołowe
  • 100g chorizo
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 zielona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 ziemniaki
  •  Jarmuż lub Roszponka Fit&Easy
  •  oliwa z oliwek
  •  sól
  •  pieprz
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  •  puszka fasoli w zalewie
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 1 litr wywaru z kurczaka
0
0
  • Na oliwie z oliwek podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę.
  • Następnie dodaj paprykę pokrojoną w paski oraz ziemniaki, chorizo, wędzoną paprykę i czosnek.
  • Duś 2 – 3 minuty.
  • Całość zalej wywarem lub rosołem i dodaj posiekaną młodą kapustę.
  • Gotuj do miękkości warzyw.
  • Pod koniec umieść w garnku pokrojony jarmuż i gotuj go około 3 minuty.
  • Jeżeli zupa jest Twoim zdaniem za mało treściwa, dodaj w tym samym czasie co jarmuż, fasolę z puszki.
  • Podawaj z posiekaną kolendrą.
  • W ostatniej minucie gotowania dodaj szpinak.

 

Przepis autorstwa Jaśka Kuronia

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

tvnpix