zamknij

Cannelloni z mięsem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Z sosem beszamelowym
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Republika SłonecznaCannelloni z mięsem

Składniki

  • 150 g cielęciny
  • 150 g mięsa drobiowego
  • 150 g wieprzowiny
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 dojrzały pomidor
  • 60 g parmezanu
  • 100 ml białego wina
  •  sól i pieprz mielony
  • 45 g masła (beszamel)
  • 45 g mąki (beszamel)
  • 500 ml mleka (beszamel)
  •  gałka muszkatołowa (beszamel)
0
2

 

 

 

Sposób przygotowania:

Canelones de carne

  • Krój mięso na duże kawałki. Ciągle mieszkając, podsmaż na dużym ogniu aż mięso nabierze koloru
  • Dodaj cebulę, czosnek. Gdy się zeszklą, wrzuć pokrojony pomidor
  • Makaron gotuj w dużej ilości posolonej wody z dodatkiem oliwy z oliwek, od czasu do czasu mieszając. Cannelloni włóż do garnka pojedynczo, by płaty się nie skleiły
  • Ugotowawszy makaron, umieść go pod strumieniem zimnej wody. Po odcedzeniu, płaty makaronu natłuść oliwą z oliwek
  • Gdy mięso będzie już miękkie, dodaj białe wino i trzymaj na ogniu dopóki alkohol nie wyparuje
  • Przygotowanie beszamelu: rozpuść na patelni masło, wsyp mąkę przez sito i ją podsmaż. Następnie stopniowo dodaj mleko, cały czas mieszając. Gotowy beszamel przykryj, żeby na wierzchu nie powstała skorupka
  • Miksuj mięso
  • Połóż porcje mięsa na płaty makaronu i je zawijamy. Pomocna może okazać się tu szpatułka
  • Na blasze rozprowadź warstwę mięsa, następnie beszamelu; na nią ułóż cannelloni, a na wierzch resztę sosu beszamelowego. Całość posyp startym serem
  • Makaron zapiecz w uprzednio nagrzanym piekarniku przez ok. 15-20 minut w temperaturze 180º

Autor: Julian Redendo Bueno

Julian Redendo Bueno
Autor: Republika Słoneczna w Poznaniu Julian Redendo Bueno

 

Przepis przygotowany przez Republikę Słoneczną w Poznaniu

Republika Słoneczna
Republika Słoneczna
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix