zamknij

Cannelloni z mięsem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Z sosem beszamelowym
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Republika SłonecznaCannelloni z mięsem

Składniki

  • 150 g cielęciny
  • 150 g mięsa drobiowego
  • 150 g wieprzowiny
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 dojrzały pomidor
  • 60 g parmezanu
  • 100 ml białego wina
  •  sól i pieprz mielony
  • 45 g masła (beszamel)
  • 45 g mąki (beszamel)
  • 500 ml mleka (beszamel)
  •  gałka muszkatołowa (beszamel)
0
2

 

 

 

Sposób przygotowania:

Canelones de carne

  • Krój mięso na duże kawałki. Ciągle mieszkając, podsmaż na dużym ogniu aż mięso nabierze koloru
  • Dodaj cebulę, czosnek. Gdy się zeszklą, wrzuć pokrojony pomidor
  • Makaron gotuj w dużej ilości posolonej wody z dodatkiem oliwy z oliwek, od czasu do czasu mieszając. Cannelloni włóż do garnka pojedynczo, by płaty się nie skleiły
  • Ugotowawszy makaron, umieść go pod strumieniem zimnej wody. Po odcedzeniu, płaty makaronu natłuść oliwą z oliwek
  • Gdy mięso będzie już miękkie, dodaj białe wino i trzymaj na ogniu dopóki alkohol nie wyparuje
  • Przygotowanie beszamelu: rozpuść na patelni masło, wsyp mąkę przez sito i ją podsmaż. Następnie stopniowo dodaj mleko, cały czas mieszając. Gotowy beszamel przykryj, żeby na wierzchu nie powstała skorupka
  • Miksuj mięso
  • Połóż porcje mięsa na płaty makaronu i je zawijamy. Pomocna może okazać się tu szpatułka
  • Na blasze rozprowadź warstwę mięsa, następnie beszamelu; na nią ułóż cannelloni, a na wierzch resztę sosu beszamelowego. Całość posyp startym serem
  • Makaron zapiecz w uprzednio nagrzanym piekarniku przez ok. 15-20 minut w temperaturze 180º

Autor: Julian Redendo Bueno

Julian Redendo Bueno
Autor: Republika Słoneczna w Poznaniu Julian Redendo Bueno

 

Przepis przygotowany przez Republikę Słoneczną w Poznaniu

Republika Słoneczna
Republika Słoneczna
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

tvnpix