zamknij

Cannelloni z mięsem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Z sosem beszamelowym
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Republika SłonecznaCannelloni z mięsem

Składniki

  • 150 g cielęciny
  • 150 g mięsa drobiowego
  • 150 g wieprzowiny
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 dojrzały pomidor
  • 60 g parmezanu
  • 100 ml białego wina
  •  sól i pieprz mielony
  • 45 g masła (beszamel)
  • 45 g mąki (beszamel)
  • 500 ml mleka (beszamel)
  •  gałka muszkatołowa (beszamel)
0
2

 

 

 

Sposób przygotowania:

Canelones de carne

  • Krój mięso na duże kawałki. Ciągle mieszkając, podsmaż na dużym ogniu aż mięso nabierze koloru
  • Dodaj cebulę, czosnek. Gdy się zeszklą, wrzuć pokrojony pomidor
  • Makaron gotuj w dużej ilości posolonej wody z dodatkiem oliwy z oliwek, od czasu do czasu mieszając. Cannelloni włóż do garnka pojedynczo, by płaty się nie skleiły
  • Ugotowawszy makaron, umieść go pod strumieniem zimnej wody. Po odcedzeniu, płaty makaronu natłuść oliwą z oliwek
  • Gdy mięso będzie już miękkie, dodaj białe wino i trzymaj na ogniu dopóki alkohol nie wyparuje
  • Przygotowanie beszamelu: rozpuść na patelni masło, wsyp mąkę przez sito i ją podsmaż. Następnie stopniowo dodaj mleko, cały czas mieszając. Gotowy beszamel przykryj, żeby na wierzchu nie powstała skorupka
  • Miksuj mięso
  • Połóż porcje mięsa na płaty makaronu i je zawijamy. Pomocna może okazać się tu szpatułka
  • Na blasze rozprowadź warstwę mięsa, następnie beszamelu; na nią ułóż cannelloni, a na wierzch resztę sosu beszamelowego. Całość posyp startym serem
  • Makaron zapiecz w uprzednio nagrzanym piekarniku przez ok. 15-20 minut w temperaturze 180º

Autor: Julian Redendo Bueno

Julian Redendo Bueno
Autor: Republika Słoneczna w Poznaniu Julian Redendo Bueno

 

Przepis przygotowany przez Republikę Słoneczną w Poznaniu

Republika Słoneczna
Republika Słoneczna
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

tvnpix