zamknij

Carbonara po polsku z chrzanem, grzybami i żółtkiem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Polska wersja włoskiej klasyki!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Piotr Bławicki/East News/Dzień Dobry TVNCarbonara po polsku

Składniki

  • opakowanie makaronu
  • 300 g boczniaków
  • 4 żółtka
  • 200 ml śmietany 36 %
  • 1 cebula
  • 3 łyżki startego sera bursztyn
  • 3 łyżki startego chrzanu korzeniowego
  •  natka pietruszki
  •  sól, pieprz
0
0
  • Na patelni przesmaż cebulę i boczniaki.
  • Makaron ugotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
  • Do przesmażonych boczniaków dodaj śmietanę, natkę pietruszki, pieprz, sól.
  • Wrzuć makaron, ser tarty, mieszamy.
  • Na wierzchu ułóż żółtka, posyp chrzanem tartym i natką.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Tak bez boczku? ;]

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      tvnpix