zamknij

Carpaccio

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Włoski smak w Twoim domu
Ugotowałem to!18
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
8komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 300g polędwicy wołowej
  • 3-4 łyżki  oliwy z oliwek
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • do smaku sól i zmielony pieprz
  • do smaku parmezan
  • do smaku listki bazylli
0
17

Sposób przygotowania:

Polędwicę owinąć szczelnie folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika na 30 minut. Wyjąć i pokroić w jak najcieńsze plastry. Mieso rozłożyć na talerzu. Oliwę polączyć z sokiem z cytryny i i posmarować plastry wołowiny pędzlem. Doprawić solą i pieprzem. Udekorować bazylią i świeżo startym parmezanem.

Zainspiruj nas

Zobacz również

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

tvnpix