zamknij

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Wytworna wersja pospolitego warzywa
Ugotowałem to!34
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Carpaccio z buraków Kasi Klich
Zupa tajska carpaccio śledzik Kasi Klich

Składniki

  • 2 duże buraki
  • garść rukoli
  • garść pestek dyni
  • 100 g koziego sera
  • kilka kropel  octu balsamicznego
  • odrobina musztardy Dijon
  • odrobina  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
0
17

Sposób przygotowania:


Buraki pieczemy w foli w ok. 200 stopniach, aż będą miękkie. Obieramy je ze skóry i kroimy na cienkie plastry. Na talerzu układamy rukolę, na niej plastry buraków, posypujemy pestkami dyni i kozim serem. Następnie polewamy dressingiem.

Dressing:


Mieszamy razem ocet balsamiczny, musztardę, oliwę z oliwek i miód. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Te buraczki są przepyszne , ja znam inny dresing do nich a mianowicie : rozgniecione maliny , miód i ocet balsamiczny . Palce lizać - polecam.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ja ocet balsamiczny wlewam do foli w której burak się piecze i podaje na bruschetcie z ruccolą oraz serem kozim. Polecam

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Super pomysł spróbowałam jest bardzo pyszne polecam!!!!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              toffi99

              Znam ten przepis ale z restauracji i mam wątpliwości co do autorstwa pani Kasi... Nie zmienia to jednak faktu, ze smakuje fantastycznie ... Gorąco polecam

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Dorota Berezowska

                  Fajny przepis. Myślę żeby coś takiego zrobić, ale chciałam najpierw te buraki zamarynować, musiałby być al dente, takie niedopieczone. Wciąż szukam pomysłu....

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      oliwa, czosne, swiezy rozmaryn i tymianek. w tej marynacie obtaczam buraki i zostawiam na noc. nastepnie kazdego buraka owijam folia aluminiowa i pieke w piekarniku. mozna tez po lyzce marynaty z ziolamu dac na folie dodatkowo. Buraki sa mega aromatyczne. podaje to z dresungiem i posypane platkami parmezanu lub z rukola, feta i podprazonymi orzechami... rozwiń

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Chleb orzechowy Przepis 112

                          Chleb orzechowy

                          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                          Przepis 22

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                          Podany na delikatnym puree

                          Śledzie Kasi Klich
                          Przepis 34

                          Śledzie Kasi Klich

                          Śledź o korzennym posmaku

                          Szaszłyki wyborne Przepis 59

                          Szaszłyki wyborne

                          Nie tylko na sezon grillowy

                          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                          Bifeki faszerowane serem feta

                          Kotlety po grecku

                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                          Takie ciasto rozweseli każdego

                          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                          Przepis 1017

                          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                          Najprostszy przepis na domową pizzę

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                          Pizza godna królów

                          tvnpix