zamknij

Carpaccio z łososia

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia japońska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Cieniutkie plasterki łososia podane z dodatkiem owoców i warzyw
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Carpaccio z łososia

Składniki

  • 200 g plastrów wędzonego łososia
  • 1 gruba rzodkiew daikon
  • 2 łyżki oliwy
  • 100 ml  soku z grapefruita
  • 1 czerwony grapefruit podzielony na cząstki
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/4 łyżeczki  imbiru
  • 1/2 łyżeczki zmielonego kolorowego pieprzu
  • sól do smaku
0
8

Sposób przygotowania:

  • Zmieszaj miód z sokiem z grapefruita, oliwą, imbirem, solą i pieprzem.
  • Rzodkiew Daikon dobrze wyszoruj, ale nie obieraj.
  • Zaczynając od najgrubszej części daikonu, za pomocą noża szczelinowego, po obwodzie wykrawaj cieniutkie plasterki czarnej rzodkwi.
  • Mocz je w przygotowanym sosie przez około 20 minut, by daikon zmiękł.
  • Plastry łososia razem z filecikami grejpfruta rozłóż na talerzu. Pomiędzy nimi wyłóż plasterki czarnej rzodkwi.
  • Całość skrop sosem pozostałym z moczenia daikonu.
Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wygląda obłędnie jutro postaram się przygotować

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      lloollaa7

      Czy ktoś próbował dodać białą rzodkiew zamiast czarnej??? Ciekawe czy jest duża różnica smaku.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Za tydzień będę miała świeżutko uwędzonego łososia, więc na święta na pewno zrobię

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Wygląda przepysznie!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Genialne. Jutro wypróbuję przepis...

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Corpus delicti końca lata Przepis 211

                      Corpus delicti końca lata

                      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                      Gulasz z kopytkami Przepis 197

                      Gulasz z kopytkami

                      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                      Chrupiące płatki owsiane

                      Pyszne i proste śniadanie

                      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                      Kolorowa samba warzywna

                      Zdrowe i pyszne danie

                      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                      Kociołek łososiowo-pomidorowy

                      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                      Przepis 22

                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                      Podany na delikatnym puree

                      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                      Przepis 1017

                      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                      Najprostszy przepis na domową pizzę

                      Bruschetta z fasolą
                      Przepis 12

                      Bruschetta z fasolą

                      Specjalność Włochów na przystawkę

                      tvnpix