zamknij

Carpaccio z łososia

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia japońska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Cieniutkie plasterki łososia podane z dodatkiem owoców i warzyw
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Carpaccio z łososia

Składniki

  • 200 g plastrów wędzonego łososia
  • 1 gruba rzodkiew daikon
  • 2 łyżki oliwy
  • 100 ml  soku z grapefruita
  • 1 czerwony grapefruit podzielony na cząstki
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/4 łyżeczki  imbiru
  • 1/2 łyżeczki zmielonego kolorowego pieprzu
  • sól do smaku
0
8

Sposób przygotowania:

  • Zmieszaj miód z sokiem z grapefruita, oliwą, imbirem, solą i pieprzem.
  • Rzodkiew Daikon dobrze wyszoruj, ale nie obieraj.
  • Zaczynając od najgrubszej części daikonu, za pomocą noża szczelinowego, po obwodzie wykrawaj cieniutkie plasterki czarnej rzodkwi.
  • Mocz je w przygotowanym sosie przez około 20 minut, by daikon zmiękł.
  • Plastry łososia razem z filecikami grejpfruta rozłóż na talerzu. Pomiędzy nimi wyłóż plasterki czarnej rzodkwi.
  • Całość skrop sosem pozostałym z moczenia daikonu.
Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wygląda obłędnie jutro postaram się przygotować

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      lloollaa7

      Czy ktoś próbował dodać białą rzodkiew zamiast czarnej??? Ciekawe czy jest duża różnica smaku.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Za tydzień będę miała świeżutko uwędzonego łososia, więc na święta na pewno zrobię

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Wygląda przepysznie!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Genialne. Jutro wypróbuję przepis...

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                      Burgery z musztardą i boczkiem

                      W klimacie amerykańskiego baru

                      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                      Krem z brokułów z łososiem

                      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                      Corpus delicti końca lata Przepis 211

                      Corpus delicti końca lata

                      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                      Tatar ze śledzia
                      Przepis 13

                      Tatar ze śledzia

                      Rybna poezja na kromce pumpernikla

                      Chleb orzechowy Przepis 112

                      Chleb orzechowy

                      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                      Kanapki ze smażoną makrelą

                      Idealne na śniadanie lub kolację

                      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                      Deser z mrożonych truskawek

                      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                      Przepis 22

                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                      Podany na delikatnym puree

                      tvnpix