zamknij

Carpaccio z łososia

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia japońska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Cieniutkie plasterki łososia podane z dodatkiem owoców i warzyw
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Carpaccio z łososia

Składniki

  • 200 g plastrów wędzonego łososia
  • 1 gruba rzodkiew daikon
  • 2 łyżki oliwy
  • 100 ml  soku z grapefruita
  • 1 czerwony grapefruit podzielony na cząstki
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/4 łyżeczki  imbiru
  • 1/2 łyżeczki zmielonego kolorowego pieprzu
  • sól do smaku
0
8

Sposób przygotowania:

  • Zmieszaj miód z sokiem z grapefruita, oliwą, imbirem, solą i pieprzem.
  • Rzodkiew Daikon dobrze wyszoruj, ale nie obieraj.
  • Zaczynając od najgrubszej części daikonu, za pomocą noża szczelinowego, po obwodzie wykrawaj cieniutkie plasterki czarnej rzodkwi.
  • Mocz je w przygotowanym sosie przez około 20 minut, by daikon zmiękł.
  • Plastry łososia razem z filecikami grejpfruta rozłóż na talerzu. Pomiędzy nimi wyłóż plasterki czarnej rzodkwi.
  • Całość skrop sosem pozostałym z moczenia daikonu.
Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wygląda obłędnie jutro postaram się przygotować

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      lloollaa7

      Czy ktoś próbował dodać białą rzodkiew zamiast czarnej??? Ciekawe czy jest duża różnica smaku.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Za tydzień będę miała świeżutko uwędzonego łososia, więc na święta na pewno zrobię

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Wygląda przepysznie!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Genialne. Jutro wypróbuję przepis...

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Corpus delicti końca lata Przepis 211

                      Corpus delicti końca lata

                      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

                      Orzechowy gangster z Bronxu

                      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                      Śledzie Kasi Klich
                      Przepis 34

                      Śledzie Kasi Klich

                      Śledź o korzennym posmaku

                      Babka ziemniaczana Przepis 27117

                      Babka ziemniaczana

                      Podlaski specjał

                      Gulasz z kopytkami Przepis 197

                      Gulasz z kopytkami

                      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                      Grillowany ser halloumi Przepis 41

                      Grillowany ser halloumi

                      Najlepszy podany z figami i orzechami

                      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                      Efektowne i proste danie

                      Tatar ze śledzia
                      Przepis 13

                      Tatar ze śledzia

                      Rybna poezja na kromce pumpernikla

                      tvnpix